Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Bezos ostaja najbogatejši Zemljan

Pandemija virusa sars-cov-2 je v marcu za status milijarderja »prikrajšala« 226 oseb. 
Jeff Bezos. FOTO: Katherine Taylor/Reuters
Jeff Bezos. FOTO: Katherine Taylor/Reuters
Ka. M.
8. 4. 2020 | 08:35
8. 4. 2020 | 09:27
2:19
Ustanovitelj in izvršni direktor Amazona Jeff Bezos vztraja na prvem mestu Forbesove lestvice najbogatejših. Bezos prvo mesto ohranja tretje leto zapored kljub lanskoletni ločitvi od MacKenzie Bezos, ki ga je, tako ameriški CNN, »stala« 38 milijard ameriških dolarjev.



Premoženje Jeffa Bezoza po Forbesu znaša 113 milijard ameriških dolarjev, kar je 18 milijard manj kot leto poprej – čeprav je ločitev zahtevala več, so delnice Amazona zrasle za 15 odstotkov. Na Forbesovo lestvico se je prvič uvrstila tudi MacKenzie Bezos, in sicer na 22. mesto. Poleg 38 milijard dolarjev je po ločitvi postala lastnica četrtine Amazonovih delnic v lasti nekdanjega para.


​Pandemija odnesla 226 statusov milijarderja


Na drugem mestu lestvice ostaja sooustanovitelj Microsofta Bill Gates (njegovo premoženje je vredno 98 milijard), na tretje mesto pa se je letos povzpel Bernard Arnault, izvršni direktor podjetja LVMHF s specializirano ponudbo luksuznih dobrin. Najbogatejša ženska na svetu ostaja Alice Walton, dedinja Walmarta, ki se je s premoženjem, vrednim dobrih 54 milijard dolarjev, uvrstila na deveto mesto.

Jeff in Mackenzie Bezos, nekdanja zakonca. FOTO: Lucas Jackson/Reuters
Jeff in Mackenzie Bezos, nekdanja zakonca. FOTO: Lucas Jackson/Reuters


Forbes je 18. marca naštel skupno 2095 milijarderjev. V prvi polovici marca je pandemija odnesla 226 statusov milijarderja, skupno pa jih je bilo na lestvici 58 manj kot lani. Pričakovano se je v času pandemije povišala vrednost delnic Zooma, ki omogoča videokonference – njegov ustanovitelj in izvršni direktor Eric Yuan se je s 5,5-milijardnim premoženjem povzpel na 293. mesto lestvice.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine