Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zmaji nadaljujejo v slogu prejšnje zime

V uvodnem hokejskem derbiju sezone, in sicer v blejski poletni ligi, so Ljubljančani ugnali Jeseničane s 4:1.
V prvem derbiju sezone so tudi pele pesti. FOTO Jože Suhadolnik/Delo
V prvem derbiju sezone so tudi pele pesti. FOTO Jože Suhadolnik/Delo
24. 8. 2019 | 22:45
24. 8. 2019 | 22:53
3:23
Če se po jutru dan pozna, potem se razmerja moči na domačih ledenih ploskvah v tej sezoni ne bodo spremenila. Hokejisti SŽ Olimpije so bili namreč vnovič boljši od SIJ Acronija Jesenic, podobno kot denimo v prejšnji zimi v vseh tekmovanjih, vključno z uvodnim, tradicionalno poletno ligo na Bledu.

Na tej je tudi letos največ zanimanja za slovenski derbi, četudi gre pričakovati še zanimiv nedeljski konec na tekmah za razvrstitev, zlasti v finalu med Ljubljančani in Beljačani. Sicer so si tekmo za 1. mesto priigrali francoski prvaki iz Grenobla, a ker jih v prihodnjih dneh čaka štart v novi sezoni lige prvakov, za začetek na Finskem in Švedskem, so že po sobotni popoldanski tekmi in zmagi proti Fehervarju s 4:3 odpotovali domov.

Pred 600 gledalci pa so nato zvečer zmaji ugnali železarje s 4:1 (0:1, 4:0, 0:0; Koren, Simšič, N. Brus, Pešut; Svetina) in tako potrdili vodilno mesto v domačem hokeju. Sicer je raven sedanje igre ljubljanskega moštva daleč od tiste šampionske iz zadnjih tednov prejšnje sezone in zmagoslavja tako v alpski ligi kot državnem prvenstvu, a z učinkovito predstavo je to v drugi tretjini navdušilo svoje privržence na Bledu, ki so glasno pozdravili zmago v prvem derbiju sezone. 

Toda navijači jeseniškega moštva, to je zdaj z izjemo srbskega igralca na preizkušnji Mirka Djumića brez tujih okrepitev, niso bili nad videnim posebej razočarani. Pravzaprav jih je krepko pomlajena zasedba navdušila s pristopom in konkurenčno igro v uvodni tretjini, pozneje pa je le plačala davek tako pomanjkanju kakovosti v primerjavi z realno močnejšim tekmecem kot tudi nepotrebnim prekrškom, pri katerih pa sodniki niso imeli vseskozi jasnega kriterija. Sploh so bile prekinitve edina temna plat uvodnega derbija v sezoni, ki je sicer ponudil povsem spodobno igro s precej drsanja in tistega tradicionalnega prestiža med Podmežaklo in Tivolijem.

Poletna liga se bo končala v nedeljo, ob 16.30 bodo Jeseničani igrali za 3. mesto proti Fehervarju, ob 20. uri pa Ljubljančani za 1. mesto proti VSV iz Beljaka.

Jure Vnuk, trener SŽ Olimpije: "Lahko se veselimo sezone, saj je bila igra že v tem uvodnem derbiju prav spodobna. Opozarjal sem svoje igralce na moč in zagnanost prenovljenih Jesenic, pa očitno sprva opozorila niso jemali resno, kar je bilo videti na ledu. Želel sem si finale z drsalno odličnim Grenoblom, prav žal mi je, da tega v moštva v nedeljo ne bo več na Bledu."

Mitja Šivic, trener SIJ Acronija Jesenic: "Igra iz uvodne tretjine nam zagotovo razgrinja pot, ki si jo želimo v sezoni. Pozneje je pač kakovostnejši tekmec izkoristil nekaj naših napak, a ob potrpežljivosti in zbranosti verjame, da bomo napredovali. Jesenice nimajo več nekaterih ključnih igralcev prejšnje sezone, verjamem pa, da ob razumevanju klubskega vodstva, privržencev in javnosti lahko iz tedna v teden dvigujemo raven naše igre." 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine