Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zmaji do zmage v zadnjih minutah

Hokejisti SŽ Olimpije nadaljujejo niz zmag v alpski ligi, z današnjo s 5:2 nad Lustenauom so nepremagani že 9 dvobojev zapored.
Sašo Rajsar je prvi in zadnji zatresel tekmečevo mrežo. FOTO: Leon Vidic/Delo
Sašo Rajsar je prvi in zadnji zatresel tekmečevo mrežo. FOTO: Leon Vidic/Delo
22. 2. 2019 | 23:36
22. 2. 2019 | 23:43
1:44
Ljubljana – Hokejisti SŽ Olimpije nadaljujejo niz zmag v alpski ligi (AHL), z današnjo tivolsko s 5:2 nad Lustenauom so nepremagani že devet dvobojev zapovrstjo. S tem se varovanci Jureta Vnuka čvrsto držijo tik pod vrhom razpredelnice, na drugem mestu imajo deset točk zaostanka za vodilno Val Pusterio. Že jutri bo Lustenau gostoval še na Jesenicah.


Že po petih minutah 2:0


Ljubljanska zmaga pa vendarle ni bila tako gladka, kot kaže končni izid, saj je bil še štiri minute in dve sekundi pred koncem obračuna izid izenačen na 2:2. Zmaji so sicer že v peti minuti bežali za dva gola, med strelce sta se vpisala Sašo Rajsar in Mark Čepon, a so gostje do 25. minute rezultat poravnali. Pa čeprav je bila Olimpija dosti več pri strelu (razmerje po dveh tretjinah 31:17).


Dvakrat v zadnjih 38 sekundah


V finišu pa se je tehtnica vendarle nagnila na stran domačih, ki so najprej tik pred pretekom kazni izkoristili številčno premoč in znova vodili po zaslugi Žana Jezovška, preostala dva zadetka pa sta padla v zadnjih 38 sekundah igre. Najprej je prazno mrežo zatresel Nik Simšič, nato se je drugič kot strelec izkazal še Rajsar, ki je prispeval tudi eno podajo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine