Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zmaji že danes na ravni končnice

Pisani dnevi obeh slovenskih moštev v alpski ligi.
Robert Sabolič bo po uspešni sezoni v KHL spet med udarnimi igralci reprezentance na SP.<br />
FOTO Leon Vidic/Delo
Robert Sabolič bo po uspešni sezoni v KHL spet med udarnimi igralci reprezentance na SP.<br /> FOTO Leon Vidic/Delo
22. 2. 2019 | 11:55
3:23
Potem ko so sinoči jeseniški hokejisti gostovali v Asiagu, se je začel pisan spored slovenskih klubov v alpski ligi tri večere zapored. Zgodbo bodo namreč nadaljevali ljubljanski zmaji drevi na domačem ledu z Lustenauom (Tivoli, 19.15), to moštvo s skrajnega avstrijskega zahoda bo nato jutri gostovalo še na Jesenicah (Podmežakla, 18). Olimpija pa bo že jutri igrala v Vipitenu.

Udeleženci alpske lige se zdaj že ozirajo k marčevskim izločilnim bojem. V ljubljanskem taboru tako kot pri vodilnem iz Brunica spokojni, saj jim dosedanja imenitna bera 86 točk (29 zmag na 36 tekmah) omogoča mirno pričakovanje nadaljevanja sezone in tako že razmišljanje o neposredni uvrstitvi v končnico. Res pa je, da uspešni trener Jure Vnuk ničesar ne namerava prepuščati naključjem in tako že za današnjo tekmo napoveduje igro na kakovostni ravni končnice. Olimpija je sicer čvrsto zasidrana na 2. mestu, le najboljšim štirim rednega dela pa ni treba igrati kvalifikacijskega dela pred četrtfinalom.

Temu se železarji ne morejo izogniti, po številnih zapravljenih priložnostih pa so zdaj že dolgo 9. in le točkovno učinkoviti prihajajoči dnevi – konec rednega dela bo v soboto, 9. marca – bi jim še ohranili upanje na mesto višje in tako možnost začetka kvalifikacijskega dela na domačem ledu. V tem situ za četrtfinale bodo namreč moštva med 5. in 12. mestom, boljši štirje v tej druščini bodo imeli ob štartu prednost domače dvorane.

Sicer pa je tekmovanje v AHL, ki je vendarle v primerjavi s starejšo sestro EBEL proračunsko krepko nižje, raztegnjeno v pomlad, že ta redni del traja dlje kot denimo v elitnem regionalnem tekmovanju, v katerem se je že začel drugi del sezone lova za štartnimi številkami v končnicah. Moštva so razdeljena v dve skupini, po treh kolih med elito najbolje kaže Grazu z našim Kenom Ograjenškom in Vienni, v »spodnjem domu« sta najbližje preboju v četrtfinalne Znojmo in Linz.
Seveda bo pomladi selektor Ivo Jan reprezentančni kader za SP skupine B črpal tako iz moštev EBEL kot AHL, a kot vedno v zadnjem desetletju bodo predvsem pod drobnogledom tisti risi, ki bodo prišli iz cenjenih ligaških tekmovanj na tujem.


Učinkoviti Sabolič


Navijači slovenske reprezentance upajo na možnost prihoda Anžeta Kopitarja, saj njegovim Kraljem iz Los Angelesa po petih zaporednih porazih slabo kaže glede končnice NHL. Slovan iz Bratislave bo danes v Sočiju igral zadnjo tekmo sezone, Žiga Jeglič bo tako do SP prost, uradno prestopnega roka na evropskih ledenih ploskvah ni več. Bolj obetavno je v KHL z Robertom Saboličem, ki je zabil oba gola za Nižnij Novgorod ob zmagi z 2:0 proti Čeljabinsku, njegovo moštvo bo v prestižni končnici. V Nemčiji dobro kaže Roku Tičarju (Köln), Janu Urbasu in Mihi Verliču (oba Bremerhaven), v Švici pa Janu Muršaku (Bern).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine