Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zmaje zanima samo zmaga in pot na Dansko

Ljubljančani bodo v petek začeli turnir celinskega pokala, prvi tekmec domači Ritten, stari znanec iz alpske lige.
Gregor Polončič se je dobro znašel na trenerskem stolčku Olimpije. FOTO: Mavric Pivk
Gregor Polončič se je dobro znašel na trenerskem stolčku Olimpije. FOTO: Mavric Pivk
P. Z., STA
16. 10. 2019 | 17:55
16. 10. 2019 | 18:05
3:39
Hokejisti SŽ Olimpije bodo konec tedna nastopili na turnirju celinskega pokala. V Rittnu bodo njihovi tekmeci domače moštvo, sicer stari znanec iz alpske lige, ter madžarski Ferencvaros in španski Txuri Urdin San Sebastian. Po pričakovanjih se bosta za prvo mesto udarila slovenski in italijanski klub, tekma bo na sporedu že v petek zvečer.

V letošnji sezoni alpske lige sta se nasprotnika na celinskem pokalu že enkrat pomerila, konec septembra je v Tivoliju zmagala Olimpija s 3:2. Glavni cilj Ljubljančanov so tri zmage in uvrstitev v naslednji krog celinskega pokala.

»Pričakujem zelo izenačen turnir. Gre za dobre ekipe. Tista, ki bo najbolj disciplinirana, ki bo naredila najmanj napak, se bo veselila. Smo zelo dobro pripravljeni. Cilj je, da se uvrstimo naprej,« pravi igralec Olimpije Aleš Mušič. »Drugega cilja ni. To je uvrstitev naprej. To je bilo povedano na startu sezone. Za to smo garali od prvega srečanja naprej,« je dodal.

Aleš Mušič dobro pozna tekmece iz Rittna. FOTO: Roman Šipić
Aleš Mušič dobro pozna tekmece iz Rittna. FOTO: Roman Šipić


Z opravljenim v zadnjih tednih je bil zadovoljen tudi trener Gregor Polončič. »Občutek je dober predvsem zaradi dobre igre v Asiagu. Bila je težka tekma, ki smo jo obrnili v svojo korist. Fantje so imeli zasluženo dva dneva počitka. Samo dvigujemo raven igre s podrobnostmi, ki smo jih pripravili za tekmo z Rittnom,« je povedal ljubljanski strateg, ki težav s poškodbami igralcev nima.



»Na nasprotnike smo se zelo dobro pripravili. Ritten poznamo iz alpske lige. Skrivalnic ni. Odločala bo dnevna forma. Za Ferencvaros imamo pripravljeno podrobno analizo, a o tem po tekmi z Rittnom,« je o tekmecih dejal Polončič, ki verjame, da bodo igralci v najboljši formi prav za turnir.
 

Samo prvo mesto velja


Hokejisti bodo v Rittnu igrali v skupini D drugega kroga tega drugoligaškega evropskega klubskega tekmovanja. Samo prvo mesto vodi naprej, na turnir tretjega kroga. Ta bo na sporedu med 15. in 17. novembrom, zmagovalec iz Rittna se bo pridružil skupini v Vojensu, kjer so že domači klub, britanski Nottingham in francoski Amiens.

Drugi turnir tretjega kroga bo novembra v Krakovu, poleg domače Cracovie so tam že Beibaris Atirau iz Kazahstana in beloruski Neman Grodno, zadnji udeleženec bo znan ta konec tedna po končanem turnirju drugega kroga v ukrajinskem Brovariju, kjer bodo igrali domači Donbas, Mogo Riga iz Latvije, Corona Brasov iz Romunije ter beograjska Crvena zvezda.

Zaključni turnir bo med 10. in 12. januarjem naslednje leto, nanj pa se bosta uvrstili po dve najboljši ekipi z obeh turnirjev tretjega kroga.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine