Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zmagovalna miselnost postala prebivalka tivolske slačilnice

Zmaji danes v lov na 11. zaporedno zmago. Na Jesenicah vzpon v igri in poškodbe. Medvedi proti prepadu.
David Rodman je staknil lažjo poškodbo prepone.<br />
FOTO Jože Suhadolnik/Delo
David Rodman je staknil lažjo poškodbo prepone.<br /> FOTO Jože Suhadolnik/Delo
9. 1. 2019 | 09:00
3:28
Ljubljana – Seveda hokejski privrženci uživajo, ko njihovi ljubljenci na ledu prikažejo lepo in ustvarjalno igro, toda uspeh posameznega moštva krojijo predvsem izidi in tako mesto na ligaški lestvici. Pri tem kriteriju pa je ljubljansko moštvo v slovenskem internem dvoboju krepko pred jeseniškim v tej sezoni alpske lige. V tisti močnejši v regiji, EBEL, pa se očitno zagrebška zgodba prav mučno približuje koncu.

Pred SŽ Olimpijo je danes (Tivoli, 19.15) proti moštvu iz doline Fassa lov na že 11. zmago zapored v tej sezoni AHL. Zadnjo, denimo, v soboto proti Salzburgu so si morali prigarati po hudem boju, tudi loviti zaostanek dveh golov. Skupaj s privrženci so si ob srečnem razpletu z zmago v podaljšku le oddahnili in si mislili, da je ta zeleno-bela vrsta v zadnjih mesecih prikazala že precej lepših predstav od te sobotne. Toda pogosto k zmagovalni miselnosti športnikov sodi tudi tisto poglavje, ko je to navzlic slabši izvedbi sposobno doseči ugoden izid. In prav takšna je bila sobotna Olimpija. Danes je pred njo povsem realen napad na nove točke, tokrat z zadnjeuvrščeno Fasso, druga januarska sobota pa nato prinaša pred četo trenerja Jureta Vnuka najvišji možni izziv te ligaške ravni – tivolsko tekmo proti prepričljivo vodilnemu Brunicu.


Jesenice: tudi z dobro igro ni šlo


Gorenjska zgodba je povsem drugačna. Nesrečni pripetljaji se vrstijo kot po tekočem traku. Pravzaprav je bila sezona zastavljena že z debelo zamudo, ko se predolgo sploh ni vedelo, kdo in kako bo strateško ter strokovno vodil klub, prvi porazi so odganjali samozavest, moštvo je za nekaj stopenj zaradi različnih razlogov slabše kot pred enim letom in tudi menjava trenerja (v začetku decembra je Gabra Glaviča nasledil Marcel Rodman) zaenkrat vidnega zasuka na lestvici ni ponudila. In tudi ko moštvo, z izjemo že tradicionalno blede 1. tretjine, prikaže precej več dobrega hokeja kot na zadnjih tekmah, slaba karma še ne zapušča Podmežakle. Tako na nedeljski večer železarji niso dočakalo druge nagrade kot aplavz s tribun za lep vtis. In ko so po tej tekmi s Salzburgom (3:4) udarile še novice o poškodbah Davida Rodmana. tokrat lažji v predelu prepon, Erica Panceta in Lana Bruna-Rauha, je na Jesenicah le še sledilo vprašanje – kdaj bo konec te nočne more?

Očitno pa se pravemu koncu približuje zagrebška zgodba v EBEL. Klub, ki se je pred slabimi petimi leti uvrstil v končnico prestižne KHL, razpada in v družbi pod avstrijsko streho niza poraze. Sinočnji spodrsljaj na celovškem ledu (0:6) je že 17. zaporedni v sezoni, tako je Medveščak presegel negativni Olimpijin rekord iz sezone 2016/17, ko so Ljubljančani izgubili na 16 zaporednih tekmah. Večina tujih hokejistov je razpadajočo zagrebško trdnjavo že zapustila, a med redkimi vztrajajo trije Slovenci – Mitja Robar, Mark Čepon in Nik Simšič.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine