Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zmaga risov za 1. mesto na turnirju (VIDEO)

Slovenska hokejska reprezentanca je na Bledu ugnala Italijo, gola sta dosegla Žiga Jeglič in David Rodman.
Selektor Ivo Jan je zadovoljen s pristopom slovenskih hokejistov na turnirju na Bledu. FOTO: Roman Šipić/Delo
Selektor Ivo Jan je zadovoljen s pristopom slovenskih hokejistov na turnirju na Bledu. FOTO: Roman Šipić/Delo
8. 2. 2019 | 22:07
8. 2. 2019 | 23:47
3:37
Slovenska hokejska reprezentanca je po uvodni zmagi na blejskem turnirju z Madžarsko (4:1) odpravila še Italijo, tokrat z 2:1, in si že dan pred koncem zanimivega tekmovanja zagotovila 1. mesto. Za slovo od Bleda se bo jutri, ob 19.30, pomerila z mlado belorusko selekcijo.

Sodeč po razpletu uvodnega dne in nato tudi petkovi popoldanski tekmi, na kateri je Madžarska premagala mlado belorusko selekcijo s 5:3, je bilo na dlani, da bi že večerni dvoboj naših risov z »azzurri« lahko odločal o končnem zmagovalcu turnirja, četudi je na vrsti še sobotni spored. Pred tekmo slovenskih hokejistov proti itaijanskim je spomin uhajal tudi k nekaterim medsebojnim predstavam v preteklosti, najbolj pa seveda  dvoboju odločilnega pomena na lanskem SP skupine B, po katerem se je Italija vrnila med svetovno elito, naša izbrana vrsta pa je, žal, obstala v drugem razredu.


Izstopali Tičar, Sabolič in Jeglič


Med najboljše se bo poskusila vrniti na letošnjem šampionatu v Kazahstanu, prav ta blejski turnir pa je za slovenske hokejiste in novi strokovni štab s selektorjem Ivom Janom pomembna odskočna deska k osrednjemu cilju sezone.Tekmeca sta na petkov večer prikazala spodoben hokej, po ustvarjalnosti je pri domači vrsti pričakovano izstopala udarna naveza Tičar-Sabolič-Jeglič, slednji se je odrezal s pravo mojstrovino za vodilni gol na tekmi.

Žiga Jeglič (v sredini) je Slovenijo popeljal v vodstvo proti Italiji. FOTO: Matej Družnik/Delo
Žiga Jeglič (v sredini) je Slovenijo popeljal v vodstvo proti Italiji. FOTO: Matej Družnik/Delo


Obrambi sta bili čvrsti, vratarja večinoma zelo zanesljiva (med risi je tokrat priložnost dobil Matija Pintarič), 800 gledalcev pa je v spodobno obiskani blejski dvorani pogrešalo še kakšen plošček v mreži gostov. Dočakali so ga po zaslugi povratnika po jesenski poškodbi Davida Rodmana, risi bi lahko zabili še kakšen zadetek, a tudi Italijani niso bili od muh – plošček po Freijevem strelu je denimo ustavila vratnica.


Z Belorusi brez Saboliča in Panceta


Toda v končnici tekme so gostje le zadeli, a je ostalo pri slovenski zmagi za prestiž in tudi pomembno samozavest pred sklepnimi aprilskimi pripravami za prvenstvo. Še prej, jutri ob 19.30, se bo naša reprezentanca za konec turnirja pomerila z beloruskim moštvom, proti kateremu ne bosta igrala Robert Sabolič in Žiga Pance, saj se morata po dogovoru s kluboma že danes vrniti v Rusijo oziroma na Madžarsko.

»Predstavili smo se z zelo spodobno igro proti jedru italijanske reprezentance iz skupine A, ki je igrala celo manj agresivno, kot sem pričakoval. S pristopom naših hokejistov sem zelo zadovoljen, verjamem, da smo na pravi smeri želene ravni za svetovno prvenstvo,« je po tekmi strnil misli slovenski selektor Ivo Jan.


 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine