Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Železarji preboleli virus in se vrnili na led

Glavni trener Mitja Šivic je po dolgem času spet zbral vse hokejiste na jeseniškem ledu.
Po daljši prekinitvi je pred jeseniškimi hokejisti nadaljevanje sezone. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Po daljši prekinitvi je pred jeseniškimi hokejisti nadaljevanje sezone. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
8. 11. 2020 | 08:28
8. 11. 2020 | 08:31
1:46
V hokejski Podmežakli so si oddahnili: moštvo SIJ Acronija Jesenice se je spet zbralo, opravilo skupni trening in misli usmerilo k nadaljevanju sezone. Za začetek se bodo železarji v četrtek za točke domačega prvenstva pomerili z mladim moštvom Jesenic, nato pa jih v soboto čaka pomembno gostovanje v alpski ligi pri Feldkirchu.

Jeseniška zasedba je bila ena tistih, ki jo je koronavirus močno zdesetkal. Okužbo je staknilo več kot dve tretjini članov slačilnice, vključno s strokovnim štabom, zato je bila karantena nujna. Manjši del zdrave zasedbe je treniral samostojno, glavni trener Mitja Šivic pa je zdaj prav vesel, ker igralci med okužbo niso imeli hujših težav in so tako nared za svojo poglavitno športno dejavnost. »Res pa je, da so tisti, ki so imeli vsaj nekaj simptomov, po desetih dneh karantene, predvsem po plati telesne moči in pripravljenosti, precej izgubili. Te fante postopoma priključujemo k treningu, tisti, ki pa niso oboleli, delujejo zelo dobro oz. so imeli možnost celo nadgraditi svojo telesno pripravljenost,« je ob vrnitvi na led poudaril omenjeni prvi mož jeseniške klopi. 

Sicer pa mnogi na Jesenicah že pogrešajo tekme in če si teh zaradi nastalih razmer ni mogoče ogledati v živo, so v tolažbo TV ali spletni prenosi. Naslednja domača predstava železarjev v alpski ligi bo po sporedu proti Bregenzerwaldu v četrtek, 19. novembra.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine