Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zaprla je eno fantastično poglavje, zelo se veseli že novega

Smučarska tekačica Katja Višnar se je odločila končati svojo uspešno športno pot – Vrhunec srebrna kolajna s SP v Seefeldu 2019.
Katja Višnar (na fotografiji levo) se je svojega največjega uspeha veselila konec lanskega februarja v Seefeldu, kjer si je skupaj z Anamarijo Lampič pritekla naslov svetovne podprvakinje v šprintu dvojic. FOTO: AFP
Katja Višnar (na fotografiji levo) se je svojega največjega uspeha veselila konec lanskega februarja v Seefeldu, kjer si je skupaj z Anamarijo Lampič pritekla naslov svetovne podprvakinje v šprintu dvojic. FOTO: AFP
19. 5. 2020 | 07:45
19. 5. 2020 | 07:59
4:23
Ljubljana – Čeprav se je vrhunska slovenska smučarska tekačica Katja Višnar resno spogledovala s koncem športne poti že po končani zimi 2018/19, v kateri se je skupaj z reprezentančno kolegico Anamarijo Lampič z naslovom svetovne podprvakinje v sprintu dvojic v Seefeldu veselila največjega uspeha v svoji karieri, je nato po temeljitem razmisleku sklenila vztrajati (vsaj) še eno sezono. Za nadaljnjo pa ni več zbrala dovolj volje, saj je včeraj sporočila, da bo svoje tekmovalne smuči postavila v kot.

Na žalost so morali minulo sezono zaradi pandemije bolezni covid-19 predčasno prekiniti in končati, tako je odpadla celotna severnoameriška turneja, na kateri so bili predvideni še trije šprinti, v katerih je Višnarjeva med kariero doseg(a)la svoje najodmevnejše uvrstitve. Kdo ve, morda je nameravala Katja svojo odločitev o koncu kariere – če ne bi zlovešči virus tako rekoč čez noč postavil življenja na glavo in bi sezono normalno pripeljali do konca – sporočiti že na finalu svetovnega pokala 21. marca v Canmoru, torej prav za svoj 36. rojstni dan.
 

Veliko lepih spominov, ki jih ne bo pozabila


V obdobju karantene je očitno še enkrat premislila vse skupaj, pretehtala vse prednosti in slabosti, ki bi jih s seboj prinesla še ena tekmovalna zima, poslušala in upoštevala mnenja svojih najbližjih, nakar je presodila, da ima dovolj. »Napočil je čas, da rečem na svidenje in zaprem eno poglavje v svojem življenju,« je Višnarjeva sporočila svojim sledilcem na družbenih omrežjih in nadaljevala, da je bilo njeno smučarsko tekaško popotovanje fantastično z veliko lepimi spomini, ki jih nikdar ne bo pozabila.
Vedno je zelo rada tekla pred svojimi navijači v Planici. FOTO: Roman Šipić
Vedno je zelo rada tekla pred svojimi navijači v Planici. FOTO: Roman Šipić


Kot je zaupala, si je otroške sanje uresničila z uvrstitvijo v ekipo za zimske olimpijske igre leta 2010 v Vancouvru oziroma Whistlerju, kjer si je v nepozabnem šprintu, v katerem je Petra Majdič kljub zlomljenim rebrom zablestela z bronasto kolajno, pritekla 16. mesto. Po tem se je veliko spremenilo. Najpozneje takrat je namreč spoznala, da je tudi sama sposobna poseči po odmevnih dosežkih.


»Moji cilji in strast za tek na smučeh so se tedaj povečali,« je zaupala 36-letna Blejka, ki se je v posamični konkurenci trikrat zavihtela na zmagovalni oder; v Rjabinsku '11 in Lahtiju '14 je bila druga na sprintu v prostem slogu, v Kuusamu '14 pa v klasičnem.
 

Ponosna na vse, kar je dosegla


Potem ko se ji je kolajna s četrtim mestom za las izmuznila na nordijskem SP leta 2013 v dolini Fiemme, jo je na velikem tekmovanju dočakala konec lanskega februarja na avstrijskem Tirolskem, kjer se je skupaj z Lampičevo ovenčala z naslovom svetovne podprvakinje.

Poslej bo lahko preživela več kakovostnega časa s sinom Ludvigom in možem Olo Vignom Hattestadom. FOTO: Jure Eržen
Poslej bo lahko preživela več kakovostnega časa s sinom Ludvigom in možem Olo Vignom Hattestadom. FOTO: Jure Eržen


»Ko se zdaj ozrem nazaj, sem ponosna na vse, kar sem dosegla, vrhunec moje kariere pa je bilo srebrno odličje v Seefeldu,« je poudarila Katja, ki si – ko je potegnila črto – za velik uspeh šteje tudi to, da je znala obveznosti vrhunske športnice uspešno usklajevati z materinskimi.

»Vsega tega ne bi bilo mogoče brez podpore Ole (Vigna Hattestada), celotne družine, prijateljev in smučarske zveze,« je hvaležna Gorenjka, ki se že veseli naslednjega poglavja v svojem življenju, ko bo lahko preživela več kakovostnega časa s sinom Ludvigom in možem Olo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine