Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zaklenil svoja vrata in jim zagotovil četrtfinale

Hokejisti Montreala so zadnji udeleženci drugega kroga letošnje končnice severnoameriške lige NHL.
Vratar Carey Price je zbral v kanadskem derbiju kar 30 obramb. FOTO: Claus Andersen/AFP
Vratar Carey Price je zbral v kanadskem derbiju kar 30 obramb. FOTO: Claus Andersen/AFP
F. T., STA
1. 6. 2021 | 06:45
1. 6. 2021 | 07:29
1:43
Hokejisti Montreal Canadiens so zadnji udeleženci drugega kroga letošnje končnice severnoameriške lige NHL. Zasedba iz Montreala je dobila odločilno sedmo tekmo prvega kroga končnice skupine sever s 3:1 ter s skupnim izidom 4:3 v zmagah izločila tekmece Toronto Maple Leafs.

Montreal se bo za uvrstitev v polfinale končnice v igri na štiri zmage meril z ekipo Winnipeg Jets, ki je s 4:0 izločila Edmonton Oilers. Za Montreal so na odločilni tekmi za uvrstitev med najboljših osem končnice lige NHL zadeli Brendan Gallagher, Corey Perry in Tyler Toffoli, častni gol za javorove liste pa je manj kot dve minuti pred koncem tekme prispeval William Nylander. Junak tekme v Scotiabank Areni v Torontu je bil vratar Montreala Carey Price, ki je ubranil 30 strelov na svoja vrata. Vratar domače ekipe iz Toronta Jack Campbell je zbral 20 obramb.



Montreal je v končnici zaostajal že 1:3 v zmagah, a so nato s tremi zaporednimi zmagami matirali tekmece iz Toronta. Montreal je redni del sezone končal na četrtem mestu razpredelnice v severni skupini. Hokejisti New York Islanders so v drugem krogu končnice, v skupini vzhod, premagali Boston Bruins po podaljšku s 4:3 ter si zagotovili izenačenje. Ekipi sta v zmagah poravnani 1:1.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine