Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zahtevna strmina, ki ustreza Tini Robnik

V pričakovanju velike ženske smučarske predstave v Kranjski Gori je trener Sergej Poljšak ta veleslalom označil za najtežji v sezoni.
Tina Robnik se kot vedno veseli domače tekme. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Tina Robnik se kot vedno veseli domače tekme. FOTO: Tomi Lombar/Delo
15. 1. 2021 | 06:00
3:06
Spomin na zadnjo Zlato lisico, pred slabim letom prav tako na Gorenjskem, privablja dobro voljo v slovenski reprezentančni tabor. Takrat je bila namreč domačinka Meta Hrovat na tretji veleslalomski stopnički, tudi Tina Robnik na 6. mestu ni bila daleč od odra, z lepim smučanjem se je odrezala Ana Bucik. Zdaj delnice naše ekipe niso tako visoke, morda pa bo prav domača tekma, jutri in v nedeljo na podkorenski strmini, ponudila zasuk.

Nihče ni navdušen, ker so lisičke tako kot lani morale zapustiti svoj pohorski brlog, še najmanj je to všeč vznesenim prirediteljem, toda druge preprosto ni: tekma ostaja na Slovenskem, le da v precej bolj zimi primerni Zgornjesavski dolini.
»Žalostna sem, ker tekme ne bomo imeli v Mariboru, obenem pa vesela, da sploh lahko tekmujemo,« je na novinarski konferenci v pričakovanju največjega dogodka v ženskem alpskem smučanju pri nas povedala dvakratna svetovna prvakinja Ilka Štuhec.Za njo bo to sicer prvi veleslalom sezone: »V zadnjih dneh ni bilo časa za vadbo, saj sem nastopala v hitrih disciplinah. Tako kot vse strmine spoštujem tudi to, morda mi bo malo prepočasi glede na to, da nisem prav pogosto med veleslalomistkami, a vseeno verjamem, da bom uživala v tekmi.«

zlata lisica
zlata lisica


Domačinka upa na zasuk


Seveda omenjeno prizorišče najbolje pozna Meta Hrovat. Doma je le nekaj minut hoje od proge, lani je tu zablestela, z izjemo spodbudne söldenske premiere (6. mesto) ji v tej sezoni doslej ni šlo po načrtih. Na domačem snegu upa na zasuk, podobno gre zapisati za Tino Robnik. Odlična smučarka iz Luč v Zgornji Savinjski dolini se je vedno veselila Zlate lisice, tu – naj si bo v Mariboru ali Kranjski Gori – je občutila tudi izjemno podporo sokrajanov, toda teh pač žal tako kot tudi drugih gledalcev tokrat ne bo. Ne skriva pa, da ji podkorenska proga ustreza.



Na slednji bi se rada odrezala tudi Ana Bucik, v tej zimi med našimi reprezentantkami v tehničnih disciplinah kaže najmanj nihanj. Iz tedna v teden nase bolj opozarja še druga Primorka pri izbrani vrsti, Ajdovka Andreja Slokar, resda močnejša v slalomu, ki ga letos ni v lisičkinem sporedu, tekme se po težavah pred sezono s poškodbo veseli tudi Neja Dvornik.
»Zaradi posebne priprave snega na progi bo to najtežji veleslalom v sezoni. In ker ne bo gledalcev, se bomo počutili pravzaprav kot kjerkoli drugje,« poudari Sergej Poljšak, trener naše ženske ekipe. Seveda si želi, da bi tudi v teh zahtevnih razmerah na spoštovanja vredni strmini dekleta smučala hitreje kot v zadnjih tednih ...

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine