Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Za uvod dobrodelna tekma z nekdanjimi asi belih strmin

Na 58. Pokal Vitranc brezplačno z veliko zastavo. Velika zabava v soboto s Siddharto.
Žan Kranjec in Štefan Hadalin sta pripravljena za 58. Pokal Vitranc. FOTO: Matej Družnik/Delo
Žan Kranjec in Štefan Hadalin sta pripravljena za 58. Pokal Vitranc. FOTO: Matej Družnik/Delo
8. 3. 2019 | 06:00
3:55
»Škoda, da ni bilo tekme že včeraj, ker je bila proga res dobro pripravljena,« je v deževnem dnevu v Kranjski Gori pred 58. Pokalom Vitranc razmišljal trener tehničnih disciplin v slovenski reprezentanci Klemen Bergant in dodal, da so se prireditelji pametno odločili, ker so odpovedali preizkus proge: »Da teren ostane v dobrem stanju.«

Na vprašanje o pritisku in bremenih pred domačo tekmo, ki vselej pomeni vrhunec sezone, je dejal, da je za tekmovalce vsaka preizkušnja pomembna. »Domača prinese več dogajanja, ki ga na drugih prizoriščih ni, več je medijev in pozornosti, več ljudi pozna tekmovalce, miru je manj, ampak smo tako nastanjeni, da smo malo umaknjeni. Sicer pa sta pritiske na tekmi Žan in Štefan že dala skozi, z njimi sta se uspešno soočila in nanje dobro odzvala,« je povedal Bergant.

Klemen Bergant pravi, da se Kranjec in Hadalin znata soočiti s pritiskom. FOTO: Matej Družnik/Delo
Klemen Bergant pravi, da se Kranjec in Hadalin znata soočiti s pritiskom. FOTO: Matej Družnik/Delo

 

Z veliko zastavo vstop prost


Za vstop na sobotno ali nedeljsko tekmo bo treba odšteti 15 evrov (stojišče) oziroma 20 (tribuna), za otroke in študente je cena pet evrov nižja. Obiskovalci z zastavo višine vsaj 60 cm bodo imeli vstop na prizorišče prost. Velika zabava bo v soboto v Kranjski Gori pri dvorani Vitranc, osrednji gost večera bo glasbena skupina Siddharta.
 

V spomin na Grubo


Danes od 16. ure bodo na smučišču Kekec potekale prijave in prevzem številk za Grubov memorial – dobrodelni veleslalom v spomin na nekdanjega smučarja Draga Grubelnika, ki se je smrtno ponesrečil pred štirimi leti v Söldnu. Tekma se bo začela ob 19. uri. Na štartu bodo tudi nekdanji asi belih strmin Jure Košir, Špela Pretnar, Urška Hrovat, Ivica Kostelić in drugi.

»Vreme se bo popravilo. Ta dogodek mi ogromno pomeni, je lep spomin na našega prijatelja. Dragocen pa je tudi zato, ker pomagamo družinam v stiski,« je povedal organizator dogodka Rene Mlekuž. Lani so šla zbrana sredstva v roke sedemčlanski družini iz Vuhreda, letos jih bo prejela družina iz Slovenske Bistrice. Poskrbeli bodo tudi za glasbeni program s King Foo, Grego Skočirjem, Matjažem Jelenom, Samuelom Lucasom in Rokom Ferengjo.
 

Dekleta že danes


Medtem ko se bodo fantje dokazovali v Podkorenu, bo za dekleta zadnje prizorišče pred finalom sezone proga v Špindlerůvem Mlýnu na Češkem. Danes bodo tekmovala na veleslalomu, na štartu bodo Meta Hrovat (s številko 8), Neja Dvornik (54) in Ana Bucik (57), jutri pa se jim bo na slalomu pridružila še Maruša Ferk.

Za zdaj kaže, da bo edina slovenska predstavnica na finalu zime v Soldeuu Hrovatova, ki je v veleslalomski razvrstitvi 17., v slalomu pa mora vozovnico še potrditi (23.), možnosti zanjo ima tudi Ferkova (27.). Samo še na Češkem in v Andori pa bo tekmovala Švedinja Frida Hansdotter, ki končuje športno pot, na kateri je osvojila vse pomembne lovorike; od zlate olimpijske kolajne, odličij na svetovnih prvenstvih do slalomskega globusa. Vse to je dosegla s slovenskim serviserjem Lojzetom Debelakom, ki ji je smuči pripravljal od prvega nastopa v svetovnem pokalu.

Serviser Lojze Debelak je Fridi Hansdotter (desno) pripravljal smuči 14 sezon. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Serviser Lojze Debelak je Fridi Hansdotter (desno) pripravljal smuči 14 sezon. FOTO: Tomi Lombar/Delo

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine