Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Za Faka prestavitev že kar dobrodošla

Po obilnem sneženju so začetek v Ruhpoldingu premaknili za en dan
Jakov Fak bo nastopil prvič v novem letu. FOTO: Matej Družnik
Jakov Fak bo nastopil prvič v novem letu. FOTO: Matej Družnik
15. 1. 2019 | 16:00
15. 1. 2019 | 16:05
2:39
Dolga leta biatlonci tekmujejo na januarski bavarski postaji svetovnega pokala, pa česa takšnega še niso doživeli. Močno sneženje zadnjih dni v tem delu stare celine je namreč botrovalo odpovedi današnjega sporeda ob ruhpoldinškem uvodu. Moški šprint bo tako v četrtek, ob 11.15.

Že prejšnji teden so se udeleženci tekme v Oberhofu spraševali, če bodo v Ruhpoldingu sploh lahko tekmovali. Prireditelji so zagotavljali, da bodo štadion navzlic obilnemu sneženju pravočasno uredili, kar je v ponedeljek uradno potrdil tudi Borut Nunar, tekmovalni direktor mednarodne zveze, toda prek narave nato danes ni šlo.

Moški šprint – v slovenskem taboru ga prav nestrpno pričakuje Jakov Fak, saj bo to zanj prva posamična preizkušnja v novem koledarskem letu – bo tako v četrtkovem dopoldnevu, torej pred žensko šprintersko preizkušnjo. Proga in strelišče sta dejansko pripravljena za tekmo in glede tega ne bi bilo na današnji tekmi težav, toda prireditelji so previdni glede varnosti za obiskovalce, predvsem pa so se znašli pred številnimi logističnimi zapleti zaradi zasutih cest v okolici kraja. Ukrajinsko reprezentanco, ki naj bi bivala v 20 km oddaljenem Reit im Winklu, so morali preseliti, ker je glavna cesta med Ruhpoldingom in omenjenim krajem zaprta.

»Domačini pravijo, da je biatlonska tekma dogodek zime v Ruhpoldingu, toda zdaj vendarle morajo najprej poskrbeti za temeljne potrebe prebivalstva in ne nazadnje sploh omogočiti prihod gledalcem na štadion,« je povedal Uroš Velepec, trener slovenskih biatloncev, in priklical na pomoč priznanega ukrajinskega fizioterapevta, ki poskuša odpraviti težave hrbta Roka Tršana.

Za Faka je po napornem sobotnem pokljuškem treningu, nato sedemurni vožnji v Oberhof ter nedeljskem štafetnem nastopu prestavitev šprinta kar dobrodošla: ima dan več časa za umirjeno pripravo.

Predvideni spored v Ruhpoldingu – četrtek: šprint moški (11.15), ženske (14.30); petek: štafeta moški (14.30); sobota: štafeta ženske (14.30); nedelja: skupinski štart moški (12.15), ženske (14.40).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine