Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Vrag vzel šalo, tudi Vnukovi na pot že dan prej

SŽ Olimpija nocoj v Tivoliju (19.15) po zmago številka 3 proti Rittnu. Trener Jure Vnuk ne mara ničel na semaforju. Jesenice že čakajo prvi april.
Olimpija in Ritten sta se zapletla v trd boj za polfinale. FOTO: Tomi Lombar
Olimpija in Ritten sta se zapletla v trd boj za polfinale. FOTO: Tomi Lombar
26. 3. 2019 | 07:00
4:01
Slovenske železnice Olimpija si je sama izbrala tekmeca v četrtfinalu alpske hokejske lige AHL, SIJ Acroni Jesenice ne, a Ljubljančani so sredi težkega boja z Rittnom, medtem ko železarji v miru čakajo prvi april in začetek polfinalnega dvoboja.

Zmaji igrajo po načelu vroče-hladno, v Tivoliju so suvereni in če bodo nocoj (19.15) uspešni še tretjič, bodo stopili na prag napredovanja med najboljšo četverico.

Čudni so rezultati SŽ Olimpije v končnici AHL – 3:0, 0:4, 6:2 in 0:5. Doma zmaji bruhajo ogenj, v gosteh na dveh tekmah sploh še niso zadeli. ​V rednem delu so na Južnem Tirolskem zmagali s 5:1, toda v končnici jim v Areni Ritten v Klobensteinu igra ne steče.

V čem je težava, morda v šest- sedemurnih vožnjah z avtobusom? V tem primeru bi bilo morda smiselno prej odpotovati v zahodno soseščino in si tam nabrati moči za četrtkovo tekmo št. 6, ki bo nekomu že lahko prinesla uspeh ...
 

Disciplina glavna vrlina Rittna


»Prebrali ste nam misli, odločili smo se, da bomo jutri po treningu in kosilu odpotovali v Brixen in tam prespali. Ampak enako razmišljajo tudi tekmeci, ki so tudi prišli dan prej in zaprosili za termin za dopoldansko ogrevanje,« je razkril trener Jure Vnuk, ki upravičeno računa na prednost domačega igrišča.

Jure Vnuk verjame, da bo Tivoli ostal zaklet za Ritten. FOTO: Matej Družnik
Jure Vnuk verjame, da bo Tivoli ostal zaklet za Ritten. FOTO: Matej Družnik


Ritten, predlanski prvak in aktualni podprvak AHL, ki ga vodi Finec Riku-Petteri Lehtonen, namreč na treh tekmah v slovenskem glavnem mestu v tej sezoni še ni osvojil točke in ima razliko v golih 3:14. »Že res, ampak malce me skrbi, ker že na drugi tekmi v gosteh nismo dosegli gola, medtem ko je Ritten nazadnje pri nas zadel dvakrat. To je zame najbolj skrb vzbujajoč podatek,« je priznal Vnuk in dodal, da je velika razlika, če na semaforju pri tvojem imenu piše ničla ali kaj drugega.

Vnuku sicer (še) ni žal, ker si je Olimpija za tekmeca izbrala Ritten. »Verjamemo, da smo boljša ekipa. Fantje so mislili, da bo šlo zlahka, jaz sem vedel, da ne bo tako, ampak težko jih je bilo prepričati. Zdaj so spoznali, da se brez muje čevelj ne obuje. Gre za kakovostno ekipo, vsakič znova sem presenečen, kako disciplinirani so igralci Rittna,« tekmece spoštuje Vnuk, ki vseeno nocoj pričakuje uspeh in potem v četrtek naskok na izmuzljivo zmago na tujem.
 

Jesenice nad Brunico


Da bi v finalu videli slovenski dvoboj, ki bi dodobra ogrel hokejsko vzdušje na južni strani Alp, morda ni najbolj verjetno, je pa vsekakor mogoče. Če bo Olimpija preskočila Ritten, bo favorit dvoboja bodisi s podmladkom Salzburga bodisi Lustenauom (serija je prav tako izenačena pri 2:2).

Jeseničani so ujeli šampionsko formo, kot si je obetal trener Marcel Rodman. FOTO: Jože Suhadolnik
Jeseničani so ujeli šampionsko formo, kot si je obetal trener Marcel Rodman. FOTO: Jože Suhadolnik


Jeseničani so začeli igrati tako, kot si je zamislil novi trener Marcel Rodman, dosegli so 10. zaporedno zmago in se tretjič v nizu prebili v polfinale. Res pa je, da jih tam čaka Brunico, ki je suvereno osvojil prvo mesto v rednem delu s 36 točkami naskoka pred slovenskimi prvaki, v četrtfinalu pa je tako kot Jesenice z Asiagom pometel s Cortino.

Prva polfinalna tekma bo v ponedeljek v Italiji, igrali pa bodo na tri zmage. Jesenice so v rednem delu obakrat gladko izgubile z Volkovi iz Pustriške doline, z 2:6 v gosteh in 1:4 v Podmežakli.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine