Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Rodmanov recept že deluje brezhibno

Jesenice gladko prek Asiaga v polfinale AHL, visok poraz Olimpije.
Po izjemnih predstavah v četrtfinalu AHL je na Jesenicah spet čutiti hokejsko evforijo. FOTO: Roman Šipić
Po izjemnih predstavah v četrtfinalu AHL je na Jesenicah spet čutiti hokejsko evforijo. FOTO: Roman Šipić
24. 3. 2019 | 22:30
4:55
Poslanstvo izjemne hokejske zgodovine botruje izjemni pripadnosti jeseniškemu moštvu v Zgornjesavski dolini. A tokrat so si tudi med tistimi največjimi optimisti s tribun Podmežakle le redki mislili, da bodo železarji po najhitrejši možni poti v četrtfinalni seriji ugnali branilce naslova iz Asiaga. Pred Olimpijo pa je z Rittnom še hud boj.

Z izjemo tradicionalnih slovenskih derbijev se še nikdar v tej sezoni v jeseniški dvorani ni zbralo toliko navzočih kot nocoj, ki pa so imeli kaj videti. Tako discipliniranega, zbranega in učinkovitega moštva slovenskih prvakov v tej zimi že dolgo ni bilo videti, dovolj zgovoren o ravni domače igre je že podatek, da so imeli gostitelji na tej tekmi trikrat prednost hokejista več na ledu in jo prav vedno kronali z golom v mreži tekmeca. Povrhu pa se je domače moštvo lotilo zahtevne naloge brez zelo vidnih adutov iz napada, Tadeja Čimžarja in Luke Kalana.



Toda za Marcela Rodmana že od prvega dne prihoda v svojo Podmežaklo, decembra lani, ni izgovora. Vztrajal je na svoji poti, vlival samozavest igralcem, ki so jih boleli številni porazi, zlasti v domačih derbijih z ljubljanskimi zmaji, in prenašal izjemno bogate izkušnje. Kot hokejist si jih je nabiral po različnih ligaških tekmovanjih, kot kapetan je vodil reprezentanco tudi v obodbju največje organizacijske krize pri hokejski zvezi pred 11 leti.

Po že izjemnem vstopu v to četrtfinalno serijo pa je tudi premišljeno odganjal evforijo, igralci so temu sledili in se sleherne tekme lotili zelo zbrano. Tako je bilo tudi sinoči, ko so povsem zasluženo glede na pristop in raven prikazane igre izkoristili že prvo zaključno žogico in tako ponovili dosežek prejšnje sezone – uvrstitev v polfinale alpske lige. Zdaj se bodo za vstop v veliki finale pomerili z Brunicom, uvodna polfinalna tekma, tokrat v seriji na tri zmage, bo na Južnem Tirolskem v ponedeljek, 1. aprila.
 

Nepričakovan padec zmajev


Olimpijina želena pot med elitno četverico pa je precej bolj zapletena. Zmaji so se osramotili v Rittnu, izgubili so z 0:5. Na gostovanjih v tem četrtfinalu niso dosegli še niti enega gola, v torek v Tivoliju (19.15) pa jih tako čaka nova zahtevna naloga napada za vodstvo v seriji s 3:2. Končnica seveda ohranja svoje zakonitosti, a od moštva, ki je bilo 2. po rednem delu, navijači opravičeno pričakujejo več, kot je to pokazalo na tokratnem gostovanju.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine