Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Olimpija izbrala Ritten, Jeseničani dobili Asiago

Ljubljančani so imeli proti Rittnu najboljši izkupiček. Prva tekma v Tivoliju v ponedeljek. Železarji najprej v gosteh.
Olimpija računa na preboj v polfinale. FOTO: Matej Družnik
Olimpija računa na preboj v polfinale. FOTO: Matej Družnik
15. 3. 2019 | 17:15
15. 3. 2019 | 17:15
2:47
Hokejisti SŽ Olimpije se bodo v četrtfinalu alpske lige pomerili z Rittnom, predlanskim prvakom in lanskim podprvakom AHL. Jeseničane čaka dvoboj z Asiagom.

Hokejisti SIJ Acronija Jesenic, osmi po rednem delu tekmovanja, so si četrtfinale priigrali v kvalifikacijah, ko so v dveh tekmah (obakrat je bilo 3:0) izločili Wipptal. Kvalifikacije so uspešno opravili še Cortina, Lustenau in Ritten, ki so si tako zagotovili vstopnice za četrtfinale.

Klubi, ki so si kot prvi štirje po rednem delu zagotovili neposredno uvrstitev v končnico (prvi Pustertal, druga SŽ Olimpija, tretji Red Bull Juniors Salzburg in četrti Asiago), so danes izbirali tekmece. Brunico je izbral Cortino, Ljubljančani so nato vzeli Ritten, Salzburg pa Lustenau. Četrti par je ostal Asiago – Jesenice.

Olimpija je izbirala kot druga za prvouvrščenim moštvom rednega dela Brunicom,izbor je potekal prek skype konference. »Za izbor nasprotnika v četrtfinalu sva se po posvetu odločila s predsednikom kluba Mihom Butaro glede na možnosti izbire, saj smo izbirali kot drugi. V klubu želimo kar najbolj slediti ciljem, ki smo si jih zadali pred sezono, zato smo se odločili za ekipo, s katero imamo najboljši izkupiček v medsebojnih obračunih,« je povedal direktor kluba Tomaž Vnuk.

Jeseničani so se v četrtfinale uvrstili prek kvalifikacij. FOTO: Jože Suhadolnik
Jeseničani so se v četrtfinale uvrstili prek kvalifikacij. FOTO: Jože Suhadolnik


Kapetan Aleš Mušič e dodal: »V ekipi smo pripravljeni na končnico in katerega koli nasprotnika. Končnica so tekme, ki si jih vsi hokejisti želimo igrati. Zdaj so karte premešane, zdaj gre zares in vsakega nasprotnika moramo premagati. Vzdušje v ekipi je odlično. Želimo pa si, da bi nas prišlo v Tivoli podpret čim več navijačev in ljubiteljev hokeja.«

Prvo tekmo bodo Ljubljančani odigrali v ponedeljek ob 19.15 v dvorani Tivoli. Jeseničani bodo takrat gostovali v Italiji. Domačo tekmo bodo imeli v sredo.

V tem delu tekmovanja bodo moštva igrala na štiri zmage, tekme bodo še 20., 22. in 24. marca, če zmagovalec še ne bo odločen, pa še 26., 28. in 30. marca. Polfinale se bo začel 1. aprila, v tem delu pa bodo moštva igrala le na tri zmage.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine