Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Vlhovi boj s Shiffrinovo, tri Slovenke v prvi petnajsterici

Slovakinja je zmagala na zadnjem ženskem veleslalomu pred finalom svetovnega pokala. Ana Bucik 12., najbolje s slovenski reprezentanci.
Petra Vlhova je bila danes kos vsej veleslalomski eliti. FOTO: Vladimir Simiček/AFP
Petra Vlhova je bila danes kos vsej veleslalomski eliti. FOTO: Vladimir Simiček/AFP
STA, B. E.
7. 3. 2021 | 13:58
7. 3. 2021 | 16:10
2:52
Petra Vlhova je zmagovalka zadnjega ženskega veleslaloma pred finalom sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. V Jasni na Slovaškem je v finalu nadoknadila zaostanek s prve proge. Druga je bila Novozelandka Alice Robinson, tretja Američanka Mikaela Shiffrin. Ana Bucik , Tina Robnik in Andreja Slokar so tekmo končale v prvi petnajsterici.

Slovakinja Vlhova je po prvem nastopu zaostala za Shiffrinovo za 16 stotink sekunde. V finalu pa Američanka kot zadnja na štartu ni bila tako prepričljiva. Izgubila je dvoboj za zmago in z zaostankom 37 stotink sekunde tekmo končala na tretjem mestu. Pred njo se je uvrstila Robinsonova (+0,16), ki je bila sedma po prvi progi, v finalu pa dosegla najboljši rezultat.
 

Slovenke napredovale v finalu


Italijanka Marta Bassino si je že danes s četrtim mestom še pred finalom v Lenzerheide zagotovila mali kristalni globus v seštevku discipline, premiernega v karieri.

Ana Bucik je bila najuspešejša Slovenka na veleslalomu v Jasni. FOTO: Vladimir Simiček/AFP
Ana Bucik je bila najuspešejša Slovenka na veleslalomu v Jasni. FOTO: Vladimir Simiček/AFP


Na drugi progi so nastopile tri Slovenke. Tina Robnik (+1,79) s 15. in Ana Bucik (+1,87) s 16. izhodiščem. V finale se je uvrstila tudi Andreja Slokar, odkritje letošnje sezone, ki se je s štartno številko 49 zavihtela med najboljšo trideseterico. Ajdovka je za vodilno zaostala za 2,43 sekunde za 20. čas. V finalu se je nadaljeval odličen trend, ko so vse Slovenke izboljšale svoje uvrstitve. Bucikova je bila 12. (+2,32), Robnikova 13. (+2,46), Slokarjeva 15. (+2,76).


Meta Hrovat brez štarta zaradi padca


Po padcu na zelo ledeni ogrevalni progi je preizkušnjo izpustila prva slovenska veleslalomistka Meta Hrovat. Utrpela je udarec v glavo. Ker je šlo za sum pretresa možganov, so se v slovenski ekipi odločili, da bo izpustila veleslalom. Kljub ničli njena uvrstitev ni ogrožena in je kot deveta veleslalomistka varno v najboljši petindvajseterici letošnje veleslalomske sezone z zagotovljenim nastopom na finalnem veleslalomu 21. marca. Po današnji preizkušnji v Jasni je jasno, da bo na njem nastopila tudi Ana Bucik, ki je na Slovaškem skočila na 19. mesto v veleslalomskem seštevku sezone.

Pred finalom sezone svetovnega pokala 2020/21 v Lenzerheide v Švici bosta na sporedu le še dve tekmi. Prihodnji konec tedna bo Åre na Švedskem gostil dva ženska slaloma.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine