Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

V zmajevem gnezdu tudi ameriški napadalec

Chris Dodero je nova okrepitev hokejistov SŽ Olimpije. Trener Mitja Šivic verjame, da bo velika dodana vrednost na ledu.
Chris Dodero prihaja v Ljubljano. FOTO: AIC Yellow Jackets
Chris Dodero prihaja v Ljubljano. FOTO: AIC Yellow Jackets
Š. R., STA
13. 6. 2022 | 10:41
13. 6. 2022 | 10:45
2:01

V ljubljanskem hokejskem klubu SŽ Olimpija sestavljajo ekipo za novo sezono, danes so sklenili sodelovanje še z novincem Chrisom Doderojem. Ameriški napadalec Dodero je zadnjih pet let igral v ekipi American International College v ligi NCAA, kjer je bil soigralec slovenskega reprezentanta Luke Mavra.

»Chris Dodero bi lahko s svojimi številkami iz NCAA v ZDA naredil dobro zgodbo, a si je želel priti v Evropo in narediti kariero tukaj. Govorimo o fantu, ki je zelo hiter in energičen, izbran je bil za najboljšega obrambnega napadalca, dober je tako v igri z igralcev več kot z igralcem manj. Z njim dobimo igralca, ki je lačen dokazovanja in komaj čaka, da se nam pridruži. Vesel sem, da postaja del naše ekipe, saj s tem pridobivamo dimenzijo, ki nam manjka,« je novinca opisal glavni trener Mitja Šivic.

V Tivoliju imajo trenutno v postavi za naslednjo sezono, ko bodo igrali v ligi ICEHl in prvič tudi v ligi prvakov, naslednje igralce: vratarje Žana Usa, Anthonyja Morrona in Luko Kolina, branilce Aljošo Crnoviča, Marka Čepona, Kristjana Čepona, Joono Ervinga, Tineta Klofutarja, Aleksandra Magovca, Carla Neilla, Nejca Stojana ter napadalce Tadeja Čimžarja, Chrisa Doderoja, Luko Kalana, Roka Kapla, Gregorja Koblarja, Žigo Panceta, Nika Simšiča, Jako Sodjo, Jako Šturma, Marc-Olivierja Valleranda in Miho Zajca.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine