Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

V Tivoliju obračajo novi list brez Aleša Mušiča

Sredi poletja nenavadno slovo na daljavo od hokejista, ki že dolgo med privrženci ohranja veliko spoštovanja. Novi Finec na Jesenicah.
Aleš Mušič je bil vrsto let nepogrešljiv tako med zmaji kot tudi risi. FOTO: Leon Vidic/Delo
Aleš Mušič je bil vrsto let nepogrešljiv tako med zmaji kot tudi risi. FOTO: Leon Vidic/Delo
19. 7. 2022 | 18:10
19. 7. 2022 | 20:35
1:40

Po zadnjem zatišju iz slovenskih hokejskih logov, saj je zdaj napočil čas počitnic, je iz Tivolija prišla vest, ki se jo je večina Olimpijinih privržencev bala: dolgoletnemu kapetanu Alešu Mušiču, reprezentantu in zmaju s kilometrino in pripadnostjo klubu ter mestu, se je iztekla zeleno-bela doba na ledu.

Seveda izjava trenerja Mitje Šivica v sporočilu za javnost o tem, da se pri klubu morajo naslanjati na mlade moči, ne preseneča, bolj je nenavaden zapis iz tivolske pisarne, v katerem niti s črko ni zapisano mnenje 40-letnega hokejista, čigar učinek je tudi v zadnji sezoni Olimpijine uvrstitve v četrtfinale ICEHL prekašal marsikoga od mlajših soigralcev. Ta hokejist si je, če so se že pri klubski strategiji tako odločili, zaslužil lepo slovo in kajpak tudi vidno vlogo v tivolski hokejski prihodnosti ob ledu. Kajpak pa navijači zdaj najbolj čakajo njegove besede, kaj si misli o tej klubski potezi in če mu je prav, da prekinja svojo lepo športno pot. 

Poletne dneve sicer Aleš Mušič pogosto preživlja na morju, kjer v kajtanju uživa podobno kot pozimi v hokejski igri.

Zvečer pa so se oglasili tudi iz jeseniškega kluba, potrdili že znane vesti prejšnjiih dni o podpisu pogodb z Davidom Plankom, Luko Ulamcem in mladim Ožbejem Repom, poslej pa bo med železarji tudi Niki Blomberg. Ta 26-letni branilec prihaja iz Finske, nazadnje pa je igral za Nantes v francoskem drugoligaškem tekmovanju.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine