Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

V sredo zmaga, a tudi opozorilo

Olimpija doma z Rittnom, Jesenice na tuje.
Aleš Kranjc se je dobro prilagodil ljubljanskemu hokejskemu utripu.<br />
FOTO: Roman Šipić
Aleš Kranjc se je dobro prilagodil ljubljanskemu hokejskemu utripu.<br /> FOTO: Roman Šipić
29. 9. 2018 | 06:00
1:38
Ljubljana – Pred slovenskima moštvoma v alpski hokejski ligi je zahteven konec tedna. SŽ Olimpija se bo pomerila s podprvaki prejšnje sezone iz Rittna, pred SIJ Acronijem Jesenicami je dvojček gostovanj v Milanu in Feldkirchu.

Ljubljančani so se na sredin večer veselili druge zaporedne zmage na domačem ledu, s težko muko so strli oreh iz Zell am Seeja 2:1. Drugi gol je za zmaje zabil izkušeni branilec Aleš Kranjc, učenec jeseniške hokejske šole z dolgoletnimi izkušnjami na tujem: "Alpska liga mi ob prihodu v Ljubljano ni bila popolna neznanka, vesel pa sem, da sem se hitro prilagodil igri ljubljanskega moštva, pri katerem se zdaj prav dobro počutam." Obenem je prikimal oceni, da je bilo v sredini predstavi preveč napak in nihanja v igri: "Drži, proti Rittnu moramo biti boljši. Ne gre za moč tekmeca, temveč za to, da pokažemo tisto, kar vadimo na treningu." Tekma v Tivoliju se bo danes začela ob 17.30.

Železarji so pred prvim dvojčkom gostovanj. Najprej bodo igrali pri ligaških novincih v Milanu, nato jih čaka jutri zahtevna preizkušnja pri Feldkirchu, ki ga zdaj vodi Nik Zupančič, nekoč tudi trener Jesenic. V gorenjskem taboru so bili nazadnje zadovoljni ob zmagi v derbiju z Asiagom, skrbi pa jih poškodba križnih vezi Davida Rodmana, ki ga predvidoma še dolgo ne bo na ledu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine