Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

V slovenski ženski biatlonski vrsti dve okužbi

Na svetovnem pokalu v Oberhofu nove zdravstvene težave v slovenski reprezentanci, okuženi sta Nina Zadravec in trenerka Andreja Mali.
Slovenski biatlon v letošnji sezoni ne more brez zdravstvenih težav. FOTO: IBU
Slovenski biatlon v letošnji sezoni ne more brez zdravstvenih težav. FOTO: IBU
M. U., STA
16. 1. 2021 | 12:58
16. 1. 2021 | 14:19
1:47
Mednarodna biatlonska zveza (Ibu) je v izjavi za javnost sporočila, da sta bila na zadnjih testiranjih v nemškem Oberhofu, kjer se trenutno merijo tekmovalci in tekmovalke v svetovnem pokalu, dve slovenski biatlonki pozitivni na novi koronavirus. Na testiranjih sta bili pozitivni trenerka Andreja Mali in Nina Zadravec. Slovenske biatlonke bodo tako izpustile današnjo žensko štafetno tekmo.

V Nemčiji so nastopale še Nika Vindišar, Polona Klemenčič in Tais Vozelj. Ker sta bili vsaj še dve tekmovalki v tesnem stiku z okuženima, je ženska vrsta v ločenih avtomobilih že na poti v Slovenijo. Tekmovalke zdaj čaka obvezna karantena, zato ne bodo nastopile na tekmi svetovnega pokala prihodnji teden v Anterselvi, ki bo tudi generalka pred februarskim svetovnim prvenstvom na Pokljuki.

Zaradi možnosti okužbe, pa čeprav so stiki minimalni, bodo morali v nedeljo zjutraj na dodaten test tudi vsi drugi člani slovenske reprezentance, ki so v Oberhofu. Jutri nastop čaka sicer le Jakova Faka, ki je edini Slovenec na seznamu tekme s skupinskim startom. Ibu je sporočil, da so med svetovnim pokalom v Oberhofu skupaj opravili več kot 2400 testov na virus sars-cov-2, odkrili pa so 22 pozitivnih oseb. V tej sezoni so opravili že skoraj 10.000 testov na novi koronavirus, pozitivnih je bilo 41 oseb.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine