Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

V Oberhofu bo skakala tudi Ema Klinec

Nika Križnar ima še vedno teoretične možnosti za obrambo velikega globusa.
Ema Klinec se vrača v slovensko ekipo. FOTO: Hannah McKay/Reuters
Ema Klinec se vrača v slovensko ekipo. FOTO: Hannah McKay/Reuters
Š. R., STA
9. 3. 2022 | 14:15
9. 3. 2022 | 14:17
2:01

Konec tedna bo Oberhof po odpovedi dveh ruskih prizorišč gostil predčasni finale 11. sezone svetovnega pokala smučarskih skakalk. Nika Križnar ima še vedno teoretične možnosti za obrambo velikega globusa, saj za vodilno Avstrijko Marito Kramer zaostaja za 195 točk. V ekipo za svetovni pokal se za finale vrača svetovna prvakinja Ema Klinec.

Slovenske skakalke imajo v pokalu narodov, enem glavnih ciljev sezone, pred najbližjimi zasledovalkami Avstrijkami zdaj 428 točk naskoka. To je po zadnjih res izjemnih sezonah še edina lovorika, ki manjka v vitrini slovenskih skakalk.

Smučarske skakalke pa po odpovedi zadnjih dveh postaj sezone v Nižnjem Tagilu in Čajkovskem zaradi ruske invazije na Ukrajino čaka le še eno prizorišče. Mednarodna smučarska zveza ni našla nadomestnega prizorišča, zato bodo zadnje tekme opravile konec tedna v nemškem Oberhofu.

Tudi Nika Prevc

Že prej je bilo znano, da se bo za zadnje tekme sezone slovenski reprezentanci spet priključila nedavna dvakratna mladinska svetovna prvakinja Nika Prevc, danes pa padla odločitev, da bo v ekipi vnovič tudi Ema Klinec.

Trener Zoran Zupančič bo imel v finalu spet priložnost nastopiti z najmočnejšo postavo. Poleg Križnarjeve, ki je skupno druga v pokalu, ter olimpijske prvakinje Urše Bogataj, ki je v svetovnem pokalu na tretjem mestu, so v ekipi še Ema Klinec (7. skupno), Špela Rogelj (12.), Jerneja Brecl (20.) in Nika Prevc (23.).

Predzadnja tekma sezone skakalke čaka v soboto s prvo serijo ob 13.30, sezono pa bodo končale v nedeljo z začetkom prve serije ob 14.45.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine