Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

V Avstrijo tudi Lanišek in Zajc, poškodba poljskega šampiona

Naslednji tekmi za veliko nagrado FIS bosta konec tega tedna na srednji skakalnici v Hinzenbachu, na katerih bodo nastopili le trije Slovenci.
V Avstriji bo tekmoval tudi Anže Lanišek. FOTO: Dejan Javornik
V Avstriji bo tekmoval tudi Anže Lanišek. FOTO: Dejan Javornik
25. 9. 2024 | 14:32
25. 9. 2024 | 14:33
1:40

Velika nagrada Mednarodne smučarske zveze (FIS) v skokih se bo konec tedna nadaljevala v Hinzenbachu, kjer bodo nastopili zgolj trije Slovenci. Ob Žigi Jelarju, ki kot naš najvišje uvrščeni reprezentant v skupni razvrstitvi tega tekmovanja zaseda 49. mesto (presenetljivo vodi Italijan Alex Insam), se bosta prvič v novi sezoni med elito predstavila tudi Anže Lanišek in Timi Zajc.

Na srednji napravi v Zgornji Avstriji, na kateri si s 96 metri uradni rekord lasti Avstrijec Gregor Schlierenzauer, bosta dve tekmi, sobotna se bo začela ob 15. uri, nedeljska pa uro prej.

Iz Poljske pa prihajajo slabe novice, saj si je na treningu desno koleno poškodoval Kamil Stoch. Na srečo operacija pri 37-letnem šampionu iz Zakopanov ne bo potrebna, bo pa moral mirovati več tednov. »Računamo, da bo Kamil okreval kakšen mesec,« je razkril športni direktor za skoke pri poljski smučarski zvezi Alexander Stöckl.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine