Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Urška Pribošič obstala v kvalifikacijah snežnega parka

Slovenska deskarka prostega sloga Urška Pribošič je izpadla v kvalifikacijah snežnega parka na svetovnem prvenstvu v gruzijskem Bakurianiju.
Urška Pribošič med nastopom v skokih prostega sloga (big air) na lanskih olimpijskih igrah. FOTO: Fabrizio Bensch/Reuters
Urška Pribošič med nastopom v skokih prostega sloga (big air) na lanskih olimpijskih igrah. FOTO: Fabrizio Bensch/Reuters
Š. R., STA
27. 2. 2023 | 11:06
1:40

Z oceno 29,75 je Urška Pribošič zasedla 25. mesto oziroma prehitela štiri tekmovalke. V kvalifikacijah je najvišjo oceno prejela branilka zadnjih dveh naslovov Novozelandka Zoi Sadowski Synnott s 87,08 točke. V kvalifikacijah sta se olimpijski prvakinji iz Pekinga najbolj približali Britanka Mia Brookes s 85,36 in Avstrijka Anna Gasser z 78 točkami.

Dvaintridesetletna Pribošičeva je najvišjo oceno prejela v prvi od dveh voženj, kar pa še zdaleč ni bilo dovolj za uvrstitev v ponedeljkov finale najboljše dvanajsterice. Zanj je bilo treba doseči 58,28 točke. V kvalifikacijah v snežnem parku je v petek obstal tudi Naj Mekinc, ki je imel 47. izid. V današnji finale se je uvrstilo 16 najboljših.

Tako Pribošičevo kot Mekinca konec tedna čaka še nastop v skokih prostega sloga (big air), še prej pa bosta v sredo v kvalifikacijah v snežnem žlebu nastopila Tit Štante in Kaja Verdnik.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine