Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

V Lillehammerju dve Slovenki na zmagovalnem odru

Zmago na uvodni tekmi norveške turneje Raw Air je slavila japonska skakalna zvezdnica Sara Takanaši.
Japonski zmagovalki Sari Takanaši sta družbo na odru za najboljše delali Nika Križnar (levo) in Urša Bogataj (desno). FOTO: Terje Bendiksby/Reuters
Japonski zmagovalki Sari Takanaši sta družbo na odru za najboljše delali Nika Križnar (levo) in Urša Bogataj (desno). FOTO: Terje Bendiksby/Reuters
2. 3. 2022 | 10:37
2. 3. 2022 | 22:29
4:27

Japonska skakalna zvezdnica Sara Takanaši je zmagovalka uvodne tekme turneje Raw Air (surov zrak). S skokoma, dolgima 130 in 132 metrov, je za 6,4 točke ugnala Niko Križnar (133,5 m in 131,5 m), na tretjo stopnico odra za najboljše pa se je povzpela tudi Urša Bogataj (135 m in 125 m), ki je po uvodni seriji še vodila.

»Z današnjo predstavo sem deloma zadovoljna. Malo sem razočarana zaradi pristanka v prvi seriji, tehnično pa sta bila oba skoka zelo dobra. Jutri bom izpilila še svoj doskok in upala na najboljše,« je dejala Križnarjeva, ki vodi v seštevku norveške turneje.

»Z današnjim dnevom sem kar zadovoljna. Prvi skok je bil dober, drugi morda malce slabši, a sem s tem, kar sem dosegla, še vedno zelo zadovoljna,« je povedala Bogatajeva.

Med elitno deseterico se je od Slovenk prebila tudi Špela Rogelj (122,5 m in 115 m), ki je bila sedma, najboljšo petnajsterico pa je zaokrožila Jerneja Brecl (122 m in 113,5 m). Do točk sta se dokopali tudi Maja Vtič (100,5 m in 112 m) in Katra Komar (100 m in 102,5 m), ki sta izvlekli 26. oziroma 26. mesto.

Nika Križnar je poletela do drugega mesta. FOTO: Terje Bendiksby/AFP
Nika Križnar je poletela do drugega mesta. FOTO: Terje Bendiksby/AFP

»Boj za turnejo Raw Air se je začel. Dve tekmovalki imamo na stopničkah. Prvič nam je na stopničke uspelo priti tudi s podrsem, kar je še en dosežek. Nika je poskrbela, da je ta bitka še bolj napeta. Urša je morda malo preveč računala med serijama in se je zaračunala. Je pa res naredila izjemno dober skok v prvi seriji. Ekipno nam je znova uspel lep uspeh, vse tekmovalke so bile v točkah. Lep rezultat Rogelj. Nekatera dekleta so na treningu pokazale še kaj več, pa jim na tekmi ni uspelo. Jutri imajo novo priložnost, da to popravijo,« je potegnil črto glavni trener slovenske reprezentance Zoran Zupančič.

Nika Križnar podrsala po snegu

Po uvodni seriji je najbolje kazalo Urši Bogataj, ki je s 135 metri poletela najdlje med vsemi 37 tekmovalkami. Za svoj nastop je zbrala 145,1 točke, 4,1 več kot Sara Takanaši (130 m). Na tretjem mestu je bila Nika Križnar (133,5 m), ki bi bila uvrščena višje, če ne bi po doskoku z obema rokama podrsala po snegu.

V zelo dobrem izhodišču sta bili tudi Špela Rogelj (122,5 m) in Jerneja Brecl (122 m), ki sta zasedali peto oziroma sedmo mesto. V finale sta skočili tudi Katra Komar (100 m) in Maja Vtič (100,5 m), ki sta držala 26. oziroma 28. mesto.

Urša Bogataj je v prvi seriji poletela najdlje med vsemi. FOTO: Barbara Gindl/AFP
Urša Bogataj je v prvi seriji poletela najdlje med vsemi. FOTO: Barbara Gindl/AFP

V Lillehammerju bo jutri še ena tekma deklet, začela pa se bo ob 19.30. Od 16.30 naprej se bodo za točke svetovnega pokala potegovali najboljši skakalci.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine