Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Trojica Norvežanov na odru domače tekme v Oslu

Martin Loewstroem Nyenget, Sjur Roethe in Didrik Toenseth so na 50 km klasično poskrbeli za popoln norveški dan na domači tekmi svetovnega pokala v Oslu.
Fotografija je simbolična. FOTO: Marko Djurica/Reuters
Fotografija je simbolična. FOTO: Marko Djurica/Reuters
Š. R., STA
6. 3. 2022 | 14:44
1:43

Na tekmi za svetovni pokal v smučarskem teku v Oslu na 50 kilometrov klasično, kjer ni bilo slovenske udeležbe, so prva tri mesta zasedli domači, norveški tekači, čeprav najboljših te države zaradi okužbe z novim koronavirusom v prvi ekipi ni bilo na štartu. Zmagal je Martin Loewstroem Nyenget.

Sjur Roethe je na drugem mestu zaostal le za šest desetink sekunde, tretji je bil Didrik Toenseth s tremi sekundami in pol zaostanka, četrti pa Finec Iivo Niskanen (+11,1). Vodilni v svetovnem pokalu Johannes Hoesflot Klaebo je bil na čelu tistih, ki jim je koronska okužba preprečila nastop, tako kot ni več v pokalu zaradi invazije Rusije na Ukrajino ruskih predstavnikov.

V tako okrnjeni konkurenci je bila večji del v ospredju peterica tekačev, poleg omenjene prve četverice še Šved William Poromaa, ki je končal na petem mestu z le desetinko zaostanka za Niskanenom. Za zmago sta se v zaključku pomerila Nyenget in izkušeni Roethe. Slednji ima deset zmag skupno v pokalu, posamičnih in ekipnih. A je moral tokrat priznati premoč Nyengetu, ki je prišel do prve zmage v karieri in četrtih zmagovalnih stopničk.

Po odpovedi zadnjega predvidenega prizorišča pokala v Rusiji se bo sezona sklenila od petka do nedelje prihodnji teden v Falunu na Švedskem.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine