Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Tim Mastnak: Bil sem sposoben zmagati tudi v finalu (VIDEO)

»Žal sem storil napako, ki je bila posledica slabe vidljivosti. Nisem videl, kam sem zapeljal, vem le, da sem končal v snegu.«
Tim Mastnak (levo) je osvojil že 12. slovensko kolajno na prvenstvih. FOTO: Sean M. Haffey/AFP
Tim Mastnak (levo) je osvojil že 12. slovensko kolajno na prvenstvih. FOTO: Sean M. Haffey/AFP
J. P., STA
5. 2. 2019 | 07:52
5. 2. 2019 | 08:02
2:43
Park City – »Žal sem v finalu storil napako, ki je bila posledica slabe vidljivosti. Nisem videl, kam sem zapeljal, niti ne vem natančno, kaj se je zgodilo, vem le, da sem končal v snegu,« je včerajšnji sklepni nastop v paralelnem veleslalomu na svetovnem prvenstvu v Park Cityju podoživel srebrni slovenski deskar na snegu Tim Mastnak, ki je moral premoč priznati zgolj 19-letnemu Rusu Dmitriju Loginovu: »Štartal sem na zlato. Moje predstave so bile odlične, bil sem sposoben premagati tudi izjemnega in predvsem zelo zanesljivega Rusa, a se naposled žal ni izšlo.« Celjana, ki je vpisal rezultat kariere, je izvrglo že v tretjih vratcih.

Tiim je bil na modri progi nepremagljiv. FOTO: Ezra Shaw/AFP
Tiim je bil na modri progi nepremagljiv. FOTO: Ezra Shaw/AFP


Rdeča proga ni bila slabša


Zdelo se je, da je bila rdeča proga, na kateri je Tim tekmoval v finalu (prej je vselej na modri), vsaj v spodnjem delu nekoliko počasnejša, a se s tem ne strinja povsem. »Med progama ni bilo tako velike razlike, dalo se je normalno boriti tudi na rdeči. Resda pa so bile razmere z močnim sneženjem in vetrovnimi sunki izjemno zahtevne. Podlaga se je spreminjala, a sem se – vsaj do finala – znal dobro prilagajati,« je dodal 28-letni slovenski junak, ki je tako slovenskemu deskanju zagotovil že dvanajsto odličje s svetovnih prvenstev, jubilejno deseto v alpskih disciplinah.


Brez poškodovanega Marguča


Danes ga čaka še drugi izziv onstran luže, preizkušnja v paralelnem slalomu, ki ni njegova paradna disciplina. »Svoje sem dosegel, zato bom lahko povsem sproščen. Proga mi ustreza, s strmega dela preide v ravnino, je pa zelo zahtevna, še težjo jo delajo vremenske razmere. Morda nekoliko spominja na Carezzo, kjer sem sezono odprl z zmago. Po duši sem veleslalomist, toda zakaj se ne bi v domovino vrnil z dvema odličjema,« je optimist Mastnak. Poleg njega bosta danes (ob 17. uri kvalifikacije in ob 21. uri izločilni boji) nastopila še Gloria Kotnik in Žan Košir, ne pa tudi Rok Marguč, svetovni prvak izpred šestih let, ki si je včeraj že v kvalifikacijah zlomil dlančnico.

Takole so se končale Timove finalne sanje. FOTO: Tom Pennington/AFP
Takole so se končale Timove finalne sanje. FOTO: Tom Pennington/AFP

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine