Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Tekmo v Innsbrucku odpihnil veter

Zaradi močnega vetra je bila tretja tekma novoletne turneje smučarskih skakalcev na Bergislu odpovedana. Dvakrat v Bischofshofnu.
Veter je preprečil tekmo v Innsbrucku. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Veter je preprečil tekmo v Innsbrucku. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
P. Z., STA
4. 1. 2022 | 13:44
4. 1. 2022 | 17:05
1:06

Po odpovedi tretje tekme 70. novoletne turneje v Innsbrucku zaradi premočnega vetra bo Bischofshofen gostil dve preizkušnji in pred vsako od tekem tudi kvalifikacije, so sporočili iz Mednarodne smučarske zveze (Fis).

Po številnih prestavitvah skakalci v torek na Bergislu niso opravili nobenega skoka, tudi poskusna serija je bila odpovedana. Kot so sporočili organizatorji, bo nadomestno tekmovanje gostil Bischofshofen.

Skladno s tem bo tekmovanje v smučarskih skokih, ki bi moralo biti na Tirolskem, izpeljali v sredo v okrožju St. Johann im Pongau v zvezni Solnograški deželi. Kvalifikacije bodo na sporedu ob 13. uri, tekmovanje pa se bo začelo ob 16.30. V četrtek se bodo kvalifikacije začele ob 14.30, začetek tekmovanja pa bo ob 17.30. Organizatorji novoletne turneje so sporočili, da so izničili ponedeljkove kvalifikacije v Innsbrucku.

Na Bergislu ni bilo mogoče skakati. FOTO: Christof Stache/AFP
Na Bergislu ni bilo mogoče skakati. FOTO: Christof Stache/AFP

Na današnjo tekmo se je sicer uvrstilo pet Slovencev, Lovro Kos, Timi Zajc, Anže Lanišek, Peter Prevc in Žak Mogel. Na turneji vodi Rjoju Kobajaši pred Mariusom Lindvikom. Kos je tretji.

Tudi leta 2008, ko neurje ni dovolilo skokov v Innsbrucku, je Bischofshofen gostil nadomestno tekmovanje. Bischofshofen ima običajno manj težav z vetrom kot Innsbruck. Tudi konec tedna sta predvideni tekmi v Bischofshofnu, ekipna in posamična za svetovni pokal.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine