Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Tande danes z intenzivnega oddelka

Norveški in slovenski zdravniki bodo danes ali jutri razpravljali o tem, ali bi skakalca, ki je v Planici grdo padel, lahko že prepeljali na Norveško.
Daniel Andre Tande po grdem padcu v Planici stabilno okreva. FOTO: Christof Stache/AFP
Daniel Andre Tande po grdem padcu v Planici stabilno okreva. FOTO: Christof Stache/AFP
31. 3. 2021 | 14:30
31. 3. 2021 | 14:59
1:44
Norveški smučarski skakalec Daniel Andre Tande, ki je na finalu svetovnega pokala prejšnji teden v Planici grdo padel na letalnici bratov Gorišek, je danes zapustil oddelek intenzivne nege, poroča norveška televizija NRK. Tandeja bodo premestili na travmatološki oddelek ljubljanskega kliničnega centra. Norvežana so v ponedeljek prebudili iz umetne kome in je že komuniciral z najbližjimi. Kot je potrdila zdravnica norveške skakalne ekipe Guri Ranum Ekas, so Tandeja lahko odklopili z respiratorja in vse je potekalo brez težav.

Danes zjutraj pa je vodja norveških skakalcev Clas Brede Brathen za NRK potrdil, da bodo 27-letnega skakalca premestili z oddelka za intenzivno nego na travmatološki oddelek UKC Ljubljana. »Menim, da je skakalec v najboljših rokah. Vesel sem, da je zaupanje med norveško in slovensko medicinsko stroko na najvišji ravni,« je dejal Brathen. Danes ali v četrtek bodo norveški in slovenski zdravniki skupaj z zavarovalnico razpravljali o tem, kako bi Tandeja prepeljali na Norveško. »A pred tem bomo dodobra pretehtali razloge za in proti. Prevoza domov se bomo lotili z največjo previdnostjo. Četudi Daniel dobro napreduje, ne smemo pozabiti, da je utrpel hud udarec. Stres potovanja domov bi bil lahko tudi prevelik,« je opozoril Brathen.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine