Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

SŽ Olimpija: pol milijona razlogov za optimizem

Ljubljanski hokejisti odločno po obe domači lovoriki in polfinale AHL. Tudi v tej sezoni brez tujcev, a s kakovostno mešanico mladosti in izkušenj.
Olimpijin trener Jure Vnuk si obeta, da bo kmalu začel obirati sadove dobrega dela na pripravah. FOTO: Roman Šipić
Olimpijin trener Jure Vnuk si obeta, da bo kmalu začel obirati sadove dobrega dela na pripravah. FOTO: Roman Šipić
30. 8. 2018 | 06:00
4:39
"Ali se imamo za favorite? Če smo si za cilj zastavili osvojitev državnega naslova, potem je odgovor na dlani," je novi predsednik SŽ Olimpije Miha Butara razkril pričakovanja v novi hokejski sezoni, v kateri bodo zmaji skušali s trona sklatiti večne tekmece z Jesenic.

Olimpija v sezono znova vstopa brez tujca, potrditev dobrega dela na pripravah je ekipa trenerja Jureta Vnuka dobila na poletni ligi na Bledu, kjer je z 2:0 ugnala železarje. Z njimi se bo bržčas spet srečala že prihodnji teden, ko bo v Kranju pokalni turnir. Priprave so se začele pred mesecem dni, bile so naporne, a kakovostne in v skladu s sodobnimi smernicami, je pojasnil Vnuk, ki je prebral kar nekaj strokovne literature in jo implementiral v prakso.

Predsednik Miha Butara, direktor Tomaž Vnuk


Na začetku zadnje finalne serije je Jeseničanom napovedal "vojno", toda besede so bolj kot njegove fante predramile tekmece, ki so z njimi pometli s 4:0 v zmagah. Tokrat na predstavitvi ekipe v tivolskem zimskem bifeju takšnih sočnih napovedi ni bilo slišati, zgodaj je še za to, je bilo pa povsem jasno, kam bruhajo ljubljanski zmaji. "Cilj je osvojitev obeh domačih lovorik in uvrstitev v polfinale AHL," je bil kratek in jedrnat Butara iz Slovenskih železnic.

Proračun za sezono je dobrih 500.000 evrov, kar je nekaj več, kot je bilo rečeno od štartu priprav. "Od takrat nam je uspelo k sodelovanju privabiti še nekaj sponzorjev. To je zdaj naš okvir, prek katerega ne bomo šli niti za cent. Kvečjemu bomo porabili kakšnega manj in ga vložili v naslednjo sezono," je finančna vzdržnost na prvem mestu za predsednika, ki je na junijski skupščini nasledil Tomaža Vnuka, ta pa ostaja prvi operativec v funkciji direktorja.

Olimpija bo napadla lovoriko v pokalu Slovenije, državnem prvenstvu in polfinale AHL. FOTO: Roman Šipić
Olimpija bo napadla lovoriko v pokalu Slovenije, državnem prvenstvu in polfinale AHL. FOTO: Roman Šipić


Dodaten denar si obetajo predvsem od prodaje vstopnic, kot veleva navijaška kultura na Slovenskem in še zlasti v Ljubljani, pa bo ta odvisna skoraj izključno od rezultatov. Kadar Olimpija zmaguje, se ljudje radi pridejo pokazat, če ne, jih niti s palico ne moreš zvabiti v ledno dvorano ...
 

Kapetan Aleš Mušič: Korak nazaj je bil smotrn


"Zmaga proti Jesenicam na Bledu nam je dala dodaten zagon, seveda pa ima moštvo še precej rezerv, verjamem, da bo skozi sezono le še napredovalo," si nadaljnjo rast obeta Jure Vnuk, ki ima na ledu zanimivo kombinacijo mladosti in izkušenj.

V Tivoli se je vrnil Olimpijin otrok Aleš Mušič in si takoj pripel kapetansko oznako, zveneča okrepitev v obrambi je dolgoletni reprezentant Aleš Kranjc, otrok Jesenic, v napadu bo eden izmed adutov Žan Jezovšek, bivši železar iz Celja. Na blejskem derbiju se je v vratih izkazal mladi novinec iz Kranja Žan Us.

Sezono v AHL bo Olimpija začela 15. septembra pri Fassi. Domača premiera bo 23. septembra proti Milanu, ko bodo v Tivoli povabili tudi župane Ljubljane in okoliških občin. Prvi slovenski derbi bo 27. oktobra v Podmežakli, drugi v Tivoliju 25. novembra.

Kapetan Mušič je potrdil, da ekipa diha z enimi pljuči, naporne priprave so jo še poenotile. "Radi se družimo, veliko je smeha, spustili smo se tudi po jeklenici. Tudi na ledu delujemo dobro, do štarta sezone moramo le še izpiliti določene podrobnosti," je dejal Mušič, ki še nima izkušenj z igranjem v AHL, ko je zapustil Tivoli, je bila Olimpija namreč še v EBEL.

Dolgoročni cilj zeleno-belih je sicer stabilizirati klub, okrepiti proračun in nekega dne zaigrati v kakovostnejšem tekmovanju, a AHL je ta čas realnost, s čimer se Mušič strinja: "Saj vemo, kaj se je dogajalo v preteklosti, igrali smo sicer na višji ravni, ampak igralci niso bili plačani in bile so stalno težave, sledili so porazi in slaba volja. Bolje je igrati rang nižje, pa je vse urejeno in se zmaguje."

Kapetansko oznako si je znova pripel povratnik Aleš Mušič. FOTO: Roman Šipić
Kapetansko oznako si je znova pripel povratnik Aleš Mušič. FOTO: Roman Šipić

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine