Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Švedinje že blestijo, slovenski tabor daleč od najboljših

Na uvodni tekmi sezone na razdaljo točke za Evo Urevc (41.), Anjo Mandeljc (47.) in Miho Šimenca (48.), saj jih v tej sezoni razdelijo med prvih 50.
Tudi drugi dan uvoda v Ruki zmaga Švediinj, tokrat Emme Andersson. FOTO: Heikki Saukkomaa/AFP
Tudi drugi dan uvoda v Ruki zmaga Švediinj, tokrat Emme Andersson. FOTO: Heikki Saukkomaa/AFP
STA, Š. R.
25. 11. 2023 | 11:43
25. 11. 2023 | 14:42
2:01

Švedinja Ebba Andersson je zmagovalka ženske preizkušnje na 10 km klasično za svetovni pokal v smučarskem teku v Ruki na Finskem. Prvo tekmo na razdaljo v letošnji sezoni je na drugem mestu končala Američanka Rosie Brennan (+ 4,9 sekunde). Slovenki Eva Urevc (+ 2:12,5) in Anja Mandeljc (+ 2:32,2) sta tekmo sklenili daleč za najboljšimi – na 41. in 47. mestu.

Po petkovem uvodnem šprintu, kjer je prav tako slavila Švedinja Emma Ribom, je danes sledila še uvodna preizukšnja na razdaljo. Slovenk v petek ni bilo na startu šprinta, tokrat sta nastopili omenjeni dve tekmovalki. Za zmagovalko sta zaostali več kot dve minuti, a točke tudi letos delijo za prvo petdeseterico, tako da sta Slovenki prišli do prvih točk v novi sezoni.

Podobno kot v petkovem šprintu so tudi današnjo žensko tekmo v samem vrhu krojile švedske tekmovalke. Na najnižjo stopničko na zmagovalnem odru je stopila Frida Karlsson (+ 9,9), četrta je bila z zaostankom več kot 20 sekund Moa Ilar. 

Norvežan Martin Løwstrøm Nyenget pa je zmagovalec  uvodne moške preizkušnje na razdalji, prav tako na 10 km s klasičnim korakom. Premiero je v tej discplini na drugem mestu z le 2,9 sekunde zaostanka končal domačin Iivo Niskanen, bron pa je pripadel še enemu norveškemu adutu – Eriku Valnesu (+ 9,7)  Slovenca Miha Šimenc (+ 1:23,5) in Vili Črv (+ 2:34,5) sta zasedla 48. in 76. mesto. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine