Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Štefan Hadalin zaradi osebnih razlogov brez olimpijskih iger

Slovenski alpski smučar se je odločil, da bo predčasno končal sezono, čeprav so ga uvrstili na seznam potnikov za Peking.
Štefan Hadalin je predčasno končal tekmovalno sezono. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
Štefan Hadalin je predčasno končal tekmovalno sezono. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
STA, B. E.
19. 1. 2022 | 13:13
19. 1. 2022 | 13:58
3:40

Štefan Hadalin ne bo nastopil na zimskih olimpijskih igrah na Kitajskem. Slovenski alpski smučar se je odločil, da bo predčasno končal sezono, kar pomeni, da se je odrekel tudi olimpijskemu nastopu, čeprav so ga uvrstili na seznam potnikov za Peking. Kot je navedel, je sezono končal zaradi osebnih razlogov.

»Obveščam vas, da Štefan Hadalin zaradi osebnih razlogov prekinja z nastopi v tej smučarski sezoni. V tem obdobju vas prosimo za spoštovanje njegove zasebnosti,« je danes sporočil Tomi Trbovc, zunanji sodelavec za odnose z javnostmi Smučarske zveze Slovenije.

»Odločitev je bila zelo težka, saj bom izpustil tudi olimpijske igre. Svojo energijo in čas bom usmeril v prihodnost, k uspešni vrnitvi na bele strmine. Hvala vsem za podporo, hvala tudi moji ekipi in partnerjem, ki mi stojijo ob strani,« je prek Facebooka pojasnil Hadalin.

Junak svetovnega prvenstva v Åreju

Šestindvajsetletniku se sezona svetovnega pokala 2021/22 ni razpletla po načrtih. Zaradi bolečin v hrbtu je izpustil uvodna moška slaloma v Val d'Iseru in Madonni di Campiglio, v Zagrebu je bil na štartu tekmovanja, s številko 19 je dosegel 16. čas prve proge, a so tekmo dokončno odpovedali zaradi premehke proge. V Adelbodnu je veleslalom končal na 25. mestu, v prvi vožnji slaloma pa je ostal brez uvrstitve. Brez uvrstitve je po ponesrečenem prvem nastopu ostal tudi na slalomski klasiki v Wengnu.

Brez uvrstitve je po ponesrečenem prvem nastopu ostal tudi na slalomski klasiki v Wengnu. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
Brez uvrstitve je po ponesrečenem prvem nastopu ostal tudi na slalomski klasiki v Wengnu. FOTO: Denis Balibouse/Reuters

Leta 2019 je bil med presenetljivimi junaki svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Åreju. V alpski kombinaciji je kot prvi Slovenec na velikih tekmovanjih v moški konkurenci osvojil kolajno. Svojo prvo srebrno na velikih tekmah.

Zaradi številnih dvomov ni nastopil na lanski moški alpski kombinaciji na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo. Dvomi so se pojavili s spremembo tekmovalnega formata kombinacije, ko drugi nastop v slalomu začnejo najprej najboljši s superveleslaloma oziroma smuka, torej prve vožnje kombinacije, in ne v obratnem vrstnem redu. Nato je na slalomski tekmi končal na sedmem mestu, v veleslalomu pa je bil 16.

V Pjongčangu osmi

Sezono 2021/22 svetovnega pokala je začel na ledeniku Rettenbach nad Söldnom, kjer se je prvič na tem uvodnem veleslalomu sezone uvrstil v finale in končal na 25. mestu. Na paralelni tekmi v Lechu se je uvrstil v četrtfinale ter vpisal končno osmo mesto, kar je njegova edina uvrstitev v deseterico v tej sezoni.

Hadalin ima obe najboljši uvrstitvi v alpski kombinaciji. Na prvi tekmi po SP v Åreju je tretje mesto v tej disciplini osvojil še v konkurenci svetovnega pokala v Banskem. Alpska kombinacija v tej zimi ni del sporeda svetovnega pokala.

Na specialnih slalomih je najvišje posegel s sedmim mestom v Madonni di Campiglio pred dvema letoma. Skupno je dosegel  deset uvrstitev v najboljšo deseterico na tekmah za svetovni pokal.

Na svojih prvih olimpijskih igrah pred štirimi leti v Pjongčangu je bil v alpski kombinaciji osmi. Na Kitajskem bi bil slovenski adut v kombinaciji in slalomu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine