Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
SP Planica 2023

Peter Prevc grdo padel v Planici, odpeljali so ga v bolnišnico

Peter Prevc je ob hudem padcu na treningu v Planici utrpel le udarce, zaradi katerih čuti bolečine, ter lažji pretres možganov, so sporočili zdravniki.
Peter Prevc je takole pomahal navzočim. FOTO: Borut Živulović/Reuters
Peter Prevc je takole pomahal navzočim. FOTO: Borut Živulović/Reuters
1. 3. 2023 | 14:35
1. 3. 2023 | 18:08
3:00

Slovenski smučarski skakalci imajo uradni trening za jutrišnje kvalifikacije na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici. V petek namreč čaka fante posamična preizkušnja na veliki skakalnici (H-138), za katero se bodo potegovali štirje od šestih slovenskih adutov.

Pod očesom selektorja Roberta Hrgote je tako danes v Planici selekcijski trening prav za jutrišnje kvalifikacije. Po prvem skoku sta bila najkrajša brata Prevc – Domen (122,5 m) in Peter (124 m). Daljši skoki so uspeli Lovru Kosu (132,5 m), Timiju Zajcu (132 m), Anžetu Lanišku (130,5 m) in Žigi Jelarju (124,5 m). V drugi seriji za trening se je zgodil neljubi dogodek.

Peter Prevc je namreč grdo padel pri 70 metrih in se nato kotalil po doskočišču. Gledalcem je zastal dih, pritekli so prvi reševalci in ga z akijem odpeljali do bližnjega šotora. Peter je vmes dvignil roko in pozdravil navzoče. »Peter je po padcu pri zavesti in normalno pogovorljiv. Odpeljali so ga v bolnišnico Rola, kjer ga bodo pregledali. Več informacij bomo podali v nadaljevanju dneva,« nam je zaupal Tomi Trbovc, predstavnik za odnose z javnostjo pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS).

Trener slovenske vrste Robert Hrgota je potrdil prve domneve, da se je Prevcu snel zatič smučke, kar je bil razlog za padec. »Snel se mu je klinček, zakaj, bomo pogledali. Ampak konec koncev to ne spremeni dejstva, da je Peter grdo padel, in jaz samo upam, da bo z njim vse v redu in se bo čimprej vrnil še močnejši. Ni bilo prijetno videti takšnega padca. Ko sem videl tisto smučko, sem se obrnil stran, saj takšne stvari res nerad gledaš, še sploh pa pri svojem tekmovalcu. Tega res ne privoščiš nikomur, sploh pa ne Petru,« je dejal Hrgota.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine