Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
SP Planica 2023

Ker se je ustrašila za življenje, je med skokom kar kričala od strahu

Norveška smučarska skakalka Silje Opseth je na treningu poletela več kot deset metrov prek ženskega rekorda skakalnice v Trondheimu.
Norvežanka Silje Opseth si je vidno oddahnila po izjemno dolgem skoku v Trondheimu. FOTO: Geir Olsen Afp/AFP
Norvežanka Silje Opseth si je vidno oddahnila po izjemno dolgem skoku v Trondheimu. FOTO: Geir Olsen Afp/AFP
13. 2. 2023 | 12:15
13. 2. 2023 | 14:25
2:13

V zadnjem obdobju se izjemno dolgi skoki smučarskih skakalcev in skakalk vrstijo kot po tekočem traku. Med spremljevalci tega športa še vedno odmeva kar 161,5 metra dolg polet s padcem Timija Zajca v Willingenu, kjer je Japonko Juki Ito odneslo do 154,5 metra (po pristanku je z rokami in hrbtom podrsala po snegu). Njen rojak Rjoju Kobajaši pa je predvčerajšnjim s 136 metri izboljšal več kot dvajset let star rekord velike skakalnice v Lake Placidu.

V drugo dimenzijo je pred dnevi poletela tudi Norvežanka Silje Opseth, ki je zaradi priprav na bližnje svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Planici (med 21. februarjem in 5. marcem) minuli konec tedna izpustila tekmovanje za svetovni pokal v Hinzenbachu. V tem času je svojo formo pilila v Trondheimu, kjer ji je na srednji napravi, na kateri si s 105 metri rekord lasti Japonka Sara Takanaši, uspel skok, ki je bil po ocenah trenerjev dolg kar 116 ali celo 117 metrov.

Ker se je ustrašila za svoje življenje, je v zraku kar kričala od strahu, po pristanku, pri katerem si je pomagala z rokami, pa si je vidno oddahnila. »Ne vem točno, na kaj sem mislila, bilo pa me je že strah za življenje. Pomislila sem: 'Pristala bom na ravnini in si polomila vse kosti.' To je bil skok, ki se ne bi smel zgoditi,« je zmajevala z glavo Silje Opseth, ki se na srečo ni poškodovala. Norvežanka, ki bo 28. aprila praznovala 24. rojstni dan, v skupni razvrstitvi za svetovni pokal ta čas drži sedmo mesto, na nordijskem SP v Planici pa bo v širšem krogu favoritinj.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine