Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Smuk (Ž): Odličen povratek Ilke Štuhec - šesto mesto v Lake Louise

Slovenska smučarska šampionka Ilka Štuhec je dobro opravila s prvo tekmo po povratku v karavano svetovnega pokala.
Razmere v Lake Louise so bile izvrstne, prav tako smučanje Mariborčanke. FOTO: AP
Razmere v Lake Louise so bile izvrstne, prav tako smučanje Mariborčanke. FOTO: AP
N. Gr.
30. 11. 2018 | 20:51
30. 11. 2018 | 22:39
2:27
Po letu dni in dolgi rehabilitaciji se je Ilka Štuhec vrnila na bele strmine na smuku v Lake Louise, kjer je dve leti nazaj eksplodirala z dvema zmagama in začela pot proti naslovu svetovne prvakinje in malemu smukaškemu globusu. Tokrat je Ilka Štuhec s štartno številko devet v kanadsko prizorišče prišla brez pravih tekmovalnih pričakovanj, predvsem s ciljem, da se spet navadi na adrenalin in izzive tekem svetovnega pokala. 

Na treningih je bila Štuhčeva zelo hitra, drugega je končala celo na petem mestu in pokazala, da še vedno drži stik z najboljšimi. Tudi tekmo je začela zelo dobro, v zgornjem delu je bila hitrejša od vodilne Michele Gisin, nato pa je v zahtevnem srednjem delu smučala nekoliko bolj previdno in izgubila dobro sekundo. V spodnjem, drsalnem delu, kjer je Ilka med najboljšimi na svetu, je spet pridobila nekaj stotink in v cilj prišla na tretjem mestu. 

Tudi Mariborčanka je bila vesela svojega dosežka, ki bo na koncu zadostoval za mesta med prvo deseterico, predvsem pa je bila vesela, da je brez težav prišla do cilja proge v Lake Louise. Najbolje je s progo v Lake Louise opravila Nicole Schmidhofer, ki se je na tej progi do sedaj le enkrat zavihtela v prvo deseterico, na treningih je bila zelo hitra, kar je pokazala tudi na tekmi, odločilno prednost si je privozila v tehnično zahtevnem srednjem delu. 

Ilka Štuhec je smučala odlično. FOTO: AP
Ilka Štuhec je smučala odlično. FOTO: AP


Kazalo je na to, da bo Štuhčeva že takoj končala med prvo peterico, a je presenetila nemška smučarka Keira Weidle, ki je bila zelo hitra že na treningih, na tekmi pa je v cilj prišla celo na tretjem mestu. Drugo mesto zaseda Gisinova, četrta je Stephanie Venier, peta pa trenutno Tina Weirather. Vrstni red se ni več spreminjal, do zmage je zasluženo prišla Schmidhoferjeva, Ilka Štuhec pa je sezono začela z izvrstnim šestim mestom, po katerem ji bo v nadaljevanju sezone zagotovo lažje. 

Priložnost, da šesto mesto še izboljša, bo imela Ilka že jutri, ko bo zvečer (20:30) na sporedu še en smuk.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine