Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Smuk (Ž): Ilka Štuhec po padcu v bolnišnici

Ženski del smučarske karavane se je preselil v Crans Montano, kjer je Ilka Štuhec smuk končala v zaščitnih mrežah. Zmagala je Sofia Goggia. 
FOTO: Tomi Lombar/Delo
FOTO: Tomi Lombar/Delo
23. 2. 2019 | 09:13
23. 2. 2019 | 17:08
3:36
Prav veliko oddiha si Ilka Štuhec po svetovnem prvenstvu ni privoščila, takoj je odpotovala v švicarsko Crans Montano, kjer so se nadaljevale tekme za svetovni pokal. Na sporedu je bil smuk, paradna disciplina Štuhčeve, ki je želela resno napasti Nicole Schmidhofer v boju za smukaški mali kristalni globus. 

Štuhčeva se je na s soncem obsijano progo podala prva, štartna številka 1 pa ji ni prinesla sreče. V zgornjem delu je smučala brez napak, v spodnjem pa jo je na skoku odneslo nekoliko predaleč in na grbini sredi zavoja jo je katapultiralo v zrak. Grdo je padla in pristala v zaščitnih ograjah, potrebovala je pomoč, da se je postavila nazaj na noge, a je nato sama odsmučala v dolino. Štuhčeva je bila v vidnih bolečinah, avstrijska radiotelevizija je kasneje poročala, da je Štuhčeva zaradi bolečin v kolenu odšla na pregled v bolnišnico.

To so potrdili tudi iz njenega tabora, v katerem še čakajo na novice o njenem stanju. V izjavi so javnost so zapisali: »Ilka Štuhec je na današnjem smuku po enem izmed skokov padla in odstopila. Po tekmi je bila prepeljana v bolnišnico, kjer potekajo pregledi zaradi morebitnih poškodb. Svetovna prvakinja v smuku trenutno v Crans Montani čaka tudi na pregled z magnetno resonanco, ki bo opravljena še danes. Ko bo o stanju slovenske smučarske šampionke znanega več, bo javnost o tem tudi obveščena. V ekipi Ilke Štuhec za zdaj rezultatov preiskav ne komentirajo, saj je znanega premalo.«
 
Tekma je trajala zelo dolgo, ker so imeli Švicarji veliko težav z merilnimi napravami. Na koncu je bila najboljša Italijanka Sofia Goggia, na stopničke sta stopili še Joana Hählen in Schmidhoferjeva. Prav zaradi težav so se pri FIS odločili, da bodo vse izide preverili še enkrat in uradne rezultate sporočili do večerne podelitve. 


 

POTEK SMUKA


Smuk se je za slovenske smučarske navdušence začel na najslabši možen način. Ilka Štuhec je v zgornjem in srednjem delu smučala dobro, nato pa jo je v spodnjem delu na skoku odneslo predaleč in ni se uspela izogniti padcu. Katapultiralo jo je v zrak, nato pa v zaščitne ograje, kjer je nekaj časa obležala. Nato je sicer uspela vstati, ni pa še jasno, če se je uspela izogniti kakšni resnejši poškodbi. Štuhčeva je nato uspela sma odsmučati v dolino, a je bila v vidnih bolečinah in vprašanje je, če bo jutri na štartu alpske kombinacije.

Zmage se je veselila Italijanka Sofia Goggia. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Zmage se je veselila Italijanka Sofia Goggia. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP


Tekma v Crans Montani sicer poteka zelo počasi, trenutno pa vodi Joana Hählen, ki je za tri stotinke ugnala Nicole Schmidhofer. Prireditelji imajo obilico težav z merilnimi napravami, ki ob prihodu v cilj ne ustavijo časa tekmovalk, tudi gledalci so že precej nezadovoljni, tekma pa bo očitno trajala dlje od pričakovanj, kar je v zelo toplem vremenu dodatna težava za prireditelje. 

Domači navijači so se počasi že pripravljali na slavje Hählenove, saj je bila proga iz tekmovalke v tekmovalko počasnejša, a je bila še vedno dovolj dobra, da je Sofii Goggii z odličnim smučanjem uspel skok na sam vrh. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine