Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Smučarski skoki: Zmaga Forfangu, Timi Zajc odličen sedmi

V ruskem Nižnjem Tagilu je končana četrta tekma svetovnega pokala, prvič je slavil Johan Andre Forfang, za novo slovensko deseterico je poskrbel Timi Zajc. 
Domen Prevc se počasi vrača v formo, s katero je že zmagoval. FOTO: AFP
Domen Prevc se počasi vrača v formo, s katero je že zmagoval. FOTO: AFP
1. 12. 2018 | 15:31
1. 12. 2018 | 17:34
4:13
Rezultati iz Ruke, kjer je z dvema četrtima mestoma zablestel Domen Prevc, so obetali še več, a so na koncu Slovenci lahko zadovoljni s štirimi skakalci med dobitniki točk, najboljši je bil na koncu Timi Zajc, ki je osvojil sedmo mesto. Domen Prevc je v drugi seriji pridobil devet mest in končal na 14. mestu, Jernej Damjan je bil 19., Anže Lanišek pa je končal na 25. mestu. 

V boju za zmago je po prvi seriji najbolje kazalo nosilcu rumene majice Rjojuju Kobajašiju, a je Japonec v drugi seriji zdrsnil na tretje mesto, premagala sta ga Poljak Piotr Zyla in Norvežan Johan Andre Forfang, ki je prvič v letošnji sezoni stopil na najvišjo stopničko. 

Jutri bo v Nižnjem Tagilu na sporedu še ena posamična tekma smučarskih skakalcev. 
 

Prva serija


Prvi med slovensko peterico se je z zaletišča pognal najstarejši v slovenski izbrani vrsti Jernej Damjan, ki je pristal pri 131 metrih in bo zanesljivo med trideseterico finalistov. Na skakalnici v Nižnjem Tagilu piha močan vzgornik, zato zaenkrat spremljamo dolgo prvo serijo. 

Anže Lanišek je bil krajši od Damjana, v nekoliko slabšem vetru je pristal pri 120 metrih in pol, kar bo ravno dovolj za uvrstitev v finalno serijo. Od Domna Prevca se je pričakovalo veliko, a se Domen ni najbolje znašel, že pri odrivu je naredil napako in pristal pri 122 metrih, kar bo sicer dovolj za finale, a ga bo začel povsem iz ozadja. 

Odličen je bil Timi Zajc, ki je pristal pri 131 metrih v težjih razmerah kot Damjan, Zajc bo po prvi seriji blizu prve deseterice. Slovenija bo imela štiri finaliste, prekratek je bil le Žak Mogel

Od favoritov je razočaral Kamil Stoch, ki je pristal pri le 123 metrih in pol, odličen je bil Piotr Zyla, še boljši pa nosilec rumene majice Rjoju Kobajaši, ki vodi po prvi seriji. Timi Zajc je sedmi, Jernej Damjan deveti, Domen Prevc in Anže Lanišek pa na 23. oziroma 24. mestu. 
 

Druga serija


Drugi del sobotne skakalne tekme se za Slovence ni začel najbolje, Anže Lanišek ni izkoristil dobrih vetrovnih razmer in bo v finalu še nekaj mest izgubil, danes se mu obeta le peščica točk. Tudi Domen Prevc ni blestel, bil je boljši kot Lanišek, pristal je pri 128 metrih in pol, a je bilo to precej daleč od skokov, ki jih je kazal v Ruki. Tudi Prevc v drugi seriji nič ne bo pridobil, ostal bo izven prve dvajseterice. 

Razmere za skoke so nekoliko težje, vrstni red se bo precej premešal, saj je nekaj skakalcev naredilo kar hude napake. Prvi vrhunec druge serije je bil skok Kamila Stocha, ki pa ni skočil tako daleč, kot je pričakova. S 129 metri je prevzel vodstvo, a tokrat ne bo končal v prvi deseterici. 

Tudi Jernej Damjan v finalni seriji ni navdušil, v solidnih razmerah je pristal pri le 118 metrih in bo v drugi seriji veliko izgubil, na koncu bo uvrščen okrog dvajsetega mesta. Timi Zajc je bil le za odtenek boljši, pristal je pri 123 metrih in pol in bo končal na robu deseterice. Največje presenečenje prve serije je bil odličen skok Dmitrija Vasilijeva, bil je četrti, v drugi seriji pa je pristal pri le 116 metrih in padel v drugo polovico finalistov. 

V boju za zmago je imel najslabše razmere Johan Andre Forfang, a je vseeno skočil odlično in prevzel vodstvo, Piotr Zyla je imel nekaj težav pri odskoku in le za dve desetinki točke zaostal za Norvežanom. Rjoju Kobajaši je prvič v tej sezoni skočil nekoliko slabše in 130 metrov ni bilo dovolj za zmago, prvič letos je slavil Johan Andre Forfang, Kobajaši pa je zaostal tudi za Zylo. Prvi Forfang, drugi Zyla, tretji Kobajaši. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine