Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Slovenske skakalke že v kvalifikacijah pokazale ekipno moč

Avstrijka Marita Kramer skočila v vlogo prve favoritinje, med sedmerico kar štiri Slovenke. Nase je opozorila tudi komaj 16-letna Nika Prevc.
Urša Bogataj je bila s četrtim mestom najvišje uvrščena Slovenka v današnjih kvalifikacijah v Nižnem Tagilu. FOTO: Matevž Peršin/SZS
Urša Bogataj je bila s četrtim mestom najvišje uvrščena Slovenka v današnjih kvalifikacijah v Nižnem Tagilu. FOTO: Matevž Peršin/SZS
25. 11. 2021 | 18:55
25. 11. 2021 | 20:33
2:12

Na prvo tekmo nove sezone smučarskih skakalk za svetovni pokal, ki bo jutri v Nižnem Tagilu (z začetkom ob 15.30 po srednjeevropskem času), so se zanesljivo uvrstile vse Slovenke. V kvalifikacijah so zapustile zelo dober ekipni vtis, najboljša med vsemi pa je bila Avstrijka Marita Kramer.

Kramerjeva je pristala pri 96 metrih, s čimer je za tri metre preskočila drugouvrščeno japonsko zvezdnico Saro Takanaši. Na tretjem mestu je pristala Nemka Katharina Althaus (89 m), ki je le za 0,8 točke ugnala najvišje uvrščeno Slovenko Uršo Bogataj (89,5 m/4.). Za skupno zmagovalko letošnje velike nagrade so se med petim in sedmim mestom druga za drugo zvrstile tri njene reprezentančne kolegice, in sicer: Nika Križnar (87,5 m), Ema Klinec (88 m) in Jerneja Brecl (88 m)

Novinka Nika Prevc je zelo uspešno opravila s svojim ognjenim krstom in s 84 metri med 65 tekmovalkami iz 17 držav pristala na dvanajstem mestu, na jutrišnjo tekmo pa se je zanesljivo prebila tudi Špela Rogelj, ki je zasedla 17. mesto.

V prejšnji sezoni je na srednji skakalnici Štorklja (HS-97) v Nižnem Tagilu obe tekmi dobila Marita Kramer, med našimi pa je bila s tretjim in drugim mestom najboljša Križnarjeva.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine