Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Norveška šampionka s tresočim glasom: Moje telo ni več primerno za skoke

Maren Lundby je sprejela težko odločitev, da bo izpustila celotno sezono 2021/22. Tako v Pekingu ne bo branila naslova olimpijske prvakinje iz Pjongčanga.
Maren Lundby je s težkim srcem prekinila uspešno kariero. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Maren Lundby je s težkim srcem prekinila uspešno kariero. FOTO: Mavric Pivk/Delo
7. 10. 2021 | 18:29
7. 10. 2021 | 23:59
2:19
Norveška skakalna zvezdnica Maren Lundby je v sila čustvenem pogovoru za televizijsko postajo NRK razkrila, da bo izpustila celotno olimpijsko sezono 2021/22. Za ta korak se je s težkim srcem odločila zaradi telesnih razlogov.

»Smučarski skoki zahtevajo ogromno od tebe. Ena od teh stvari je teža, na katero je treba paziti ves čas. Moje telo se je v zadnjem obdobju na naraven način razvilo na takšen način, da ni več primerno za skakanje na najvišji ravni. Upam, da bodo ljudje razumeli mojo odločitev,« je 27-letna šampionka iz Gjøvika, ki je na skakalnicah osvojila že pravzaprav vse, kar se je osvojiti dalo, s tresočim glasom pojasnila, zakaj je sklenila (začasno) postaviti svoje smuči v kot.

Odločitev, ki jo je sprejela, je bila izjemno težka. »O tem sem razmišljala kar nekaj časa. Ni bilo lahko. Zelo sem si želela skakati, vendar pa v tej sezoni to ne bo mogoče,« je povedala Lundbyjeva, ki je zadnje tekmovalne skoke opravila v začetku letošnjega marca na nordijskem SP v Oberstdorfu, kjer se je v zgodovino vpisala kot prva svetovna prvakinja na veliki skakalnici. V svoji bogati vitrini ima še naslov olimpijske prvakinje iz Pjongčanga 2018, zlato lovoriko s srednje naprave v Seefeldu 2019, tri velike kristalne globuse in 30 posamičnih zmag v svetovnem pokalu, od katerih je štiri dosegla na Ljubnem.

To torej pomeni, da prihodnje leto v Pekingu ne bo branila naslova olimpijske prvakinje. Kot je zatrdila, to (še) ne pomeni konca njene športne poti. »Še si želim skakati,« je še poudarila norveška zvezdnica, ki se je letos udeležila tako imenovanega televizijskega šova »Zvezde plešejo«, nad čemer so imeli sicer nekateri precejšnje pomisleke.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine