Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zmagal Pinturault, brez Slovencev v finalu

Osmini finala paralelnega veleslaloma za svetovni pokal je bil najbližje Štefan Hadalin, v velikem finalnem dvoboju pa je Francoz ugnal Norvežana.
Francoz Alexis Pinturault je bil v Lechu nepremagljiv. FOTO: Johann Groder/AFP
Francoz Alexis Pinturault je bil v Lechu nepremagljiv. FOTO: Johann Groder/AFP
B. E., S. U.
27. 11. 2020 | 19:30
27. 11. 2020 | 19:35
1:59
Francoski smučarski as Alexis Pinturault se je v paralelnem veleslalomu na Predarlskem razveselil svoje 30. zmage doslej med svetovno elito. Končni finalni dvoboj je ponudil res pravi prestiž, saj se je omenjeni zmagovalec pomeril z norveškim tekmecem Henrikom Kristoffersnom, v obeh nastopih je bil za malenkost hitrejši od njega. Oba sta vnovič med kandidati za najvišja mesta v sezoni, bila sta nazadnje tudi na prvih dveh mestih veleslalomske razvrstitve v prejšnji skrajšani sezoni, ko je bil Žan Kranjec 4. Slednjemu pa tudi tokrat v paralelnem veleslalomu ni šlo.

Na štartu so bili sicer trije Slovenci, ki pa se niso uvrstili v glavni del tekmovanja zvečer pod žarometi. Štefan Hadalin je bil na 17. mestu kvalifikacij in še najbližje napredovanju v glavni del tekmovanja. Šestnajsterico najboljših, ki se bo pomerila za zmago, je zgrešil za zgolj eno mesto. Vrhničan je za vodilnim po kvalifikacijah, Nemcem Stefanom Luitzem zaostal za šest desetink sekunde. Normo za uvrstitev v osmino finala, ki je bila postavljena pri zaostanku 54 stotink sekunde, je zgrešil za šest stotink sekunde.

Kranjec, ki je pred enim mesecem na uvodnem veleslalomu na ledeniku Rettenbach nad Söldnom osvojil sedmo mesto, je paralelno tekmo končal na 25. mestu z zaostankom 77 stotink sekunde. Nastopil je tudi specialist za hitre discipline Martin Čater in pristal pri repu nastopajočih na 57. mestu (+2,22).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine