Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Skupine B letos v Tivoliju ne bo

Kmalu bodo iz mednarodne zveze uradno sporočili odločitev, po kateri naj bi prvenstvo ostalo v Ljubljani, toda pripravili bi ga aprila 2021.
Po odpovedi letošnjega prvenstva skupine B bo za rise naslednji izziv kvalifikacijski turnir za OI, konec avgusta na Norveškem. FOTO: Matej Družnik/Delo
Po odpovedi letošnjega prvenstva skupine B bo za rise naslednji izziv kvalifikacijski turnir za OI, konec avgusta na Norveškem. FOTO: Matej Družnik/Delo
17. 3. 2020 | 17:13
1:33
Športna vest dneva je seveda preložitev nogometnega eura za eno leto, toda za slovenski športni prostor bo zelo pomembna tudi uradna novica, ki jo bodo kmalu sporočili iz Züricha – svetovnih prvenstev v skupinah B (Ljubljana) in C (Katowice) letos ne bo! 

Na to odločitev zavoljo ukrepov proti širitvi koronavirusa so se pri Hokejski zvezi Slovenije v zadnjih dneh že pripravljali, ne bo jih presenetila. V naslednjih dneh se bodo lotili nadaljevanja projekta omenjenega turnirja, po koledarju bi moral biti od 27. aprila do 3. maja, na naslednjem rednem kongresu mednarodne zveze pa ga bodo predvidoma premaknili za eno leto naprej. Tako ne bodo spreminjali niti sestave udeležencev niti prizorišča, dvorana Tivoli bi tako gostila prvenstvo pomladi 2021.

O tekmovanju elitnega razreda, to bi moralo biti maja v Švici (Zürich, Lozana), pa bodo odločali v naslednjih dneh. Pričakovati gre podoben scenarij, razumljiva pa je tudi želja Reneja Fasela, da bi se v svojem zadnjem letu predsednikovanja mednarodni zvezi od funkcije poslovil prav s prvenstvom v domovini.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine