Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Krstna zmaga za mladega Norvežana

Atle Lie McGrath je v svojo korist odločil slalom za svetovni pokal v Flachauu.
Norvežan Atle Lie Mcgrath se je takole veselil podviga v Flachauu. FOTO: Barbara Gindl/AFP
Norvežan Atle Lie Mcgrath se je takole veselil podviga v Flachauu. FOTO: Barbara Gindl/AFP
9. 3. 2022 | 22:16
10. 3. 2022 | 00:53
2:24

Na slalomu za svetovni pokal v Flachauu, zadnji postaji pred pokalom Vitranc, si je prvo mesto prismučal Atle Lie McGrath. Mladi Norvežan, ki bo 21. aprila praznoval 22. rojstni dan, se je tako veselil krstne zmage med elito.

»Sploh ne vem, kaj naj rečem. Tekmi v Schladmingu in tu v Flachauu sta med vsemi najboljši v koledarju svetovnega pokala. Celotna sezona je nora, prezadovoljen sem. Brez besed sem,« je kar žarel od silne sreče McGrathu, ki je bil po prvi progi še drugi za Avstrijcem Johannesom Strolzem.

Še ne 22-letnemu Skandinavcu sta družbo na odru za najboljše delala drugouvrščeni Francoz Clement Noel (+ 0,29) in tretjeuvrščeni Švicar Daniel Yule (+ 0,64), ki je za pičli dve stotinki sekunde na nehvaležno četrto mesto potisnil domačega matadorja Strolza, sicer vodilnega po prvem »polčasu«.

Marovt le za 0,25 sekunde zgrešil finale

Tijan Marovt, edini slovenski tekmovalec na štartu, je bil prepočasen za finale. Zasedel je 35. mesto. Od prvega preboja med najboljšo trideseterico ga je ločilo le 25 stotink.

»Tijan je bil tokrat res blizu uvrstitvi v finale. Smučal je dobro, mogoče je naredil kakšno napakico preveč, ki mu je vzela tistih 25 stotink, kolikor ga je ločilo od nastopa na drugi progi. Letos je naredil velik napredek, tudi v evropskem pokalu dobro tekmuje. Pred njim je sedaj še finale evropskega pokala, za naslednjo sezono pa se bomo poskušali pripraviti, da bo osvojil prve točke,« je dejal glavni trener moških tehničnih disciplin v slovenski reprezentanci Klemen Bergant.

Naslednji moški tekmi za svetovni pokal bosta konec tedna v Kranjski Gori.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine