Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Risi z dvema zmagama iz Budimpešte

Selektor Matjaž Kopitar je objavil končni seznam risov za SP, na katerem ni več branilca Nejca Stojana ter napadalcev Gregorja Koblarja in Mihe Beričiča.
Kapetan risov bo na svetovnem prvenstvu Jan Urbas. FOTO: Jure Eržen/Delo
Kapetan risov bo na svetovnem prvenstvu Jan Urbas. FOTO: Jure Eržen/Delo
4. 5. 2023 | 22:43
4. 5. 2023 | 22:45
2:51

Za slovo od tridnevnega dela priprav v Budimpešti so se naši risi pomerili z Madžari in po sredini gladki zmagi s 4:0 tokrat slavili uspeh s 4:2 (2:1, 0:1, 2:0; Tomaževič 10., Drozg 18. PP, Čimžar 58., Gregorc 59. EN).

Sodeč po uvodnih minutah so misli uhajale k še eni gladki zmagi slovenskih hokejistov, obenem pa je bilo jasno, da se Madžari pred 7500 gledalci v veličastni večnamenski dvorani, ki so jo odprli za lanski rokometni euro, ne bodo kar tako vdali. 

 

 

Toda dejansko je bila Slovenija, ki je ni zmedlo madžarsko vodstvo z 1:0 na polovici uvodne tretjine, bolj prepričljiva  in zabila dva gola ter v teh prvih 20 minutah sprožila več strelov (15:9). Toda v nadaljevanju ni šlo po želenih slovenskih notah. Risi so si privoščili preveč izključitev, se zato pogosto branili, izid 2:2 po koncu druge tretjine pa niti ni razkrival domače aktivnosti v strelih – 18:9.

»Takrat nas je selektor v odmoru pred zadnjo tretjino opozoril na številne spodrsljaje in pri tem imel prav. Strnili smo svoje vrste ter se zbrali,« je poudaril izkušeni branilec Žiga Pavlin, s katerim bomo poseben pogovor objavili v prihodnjih dneh. 

Dejansko pa je bila Slovenija pred glasnimi madžarskimi gledalci v zadnji tretjini za razred boljša od gostiteljev in takšno igro tudi kronala z novo zmago, 6. v tem pripravljalnem obdobju. Do svetovnega prvenstva, ki se bo na Finskem in v Latviji začelo 12. t. m., se bo pomerila še z Dansko, v torek v Københavnu. 

Po tekmi je selektor Matjaž Kopitar objavil končni seznam potnikov za svetovno prvenstvo. Med njimi ni več branilca Nejca Stojana ter napadalcev Mihe Beričiča in Gregorja Koblarja. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine