Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Risi visoko izgubili proti tekmecem na SP

Slovenci so na pripravljalni tekmi v Budimpešti hitro zaostali z 0:3 in klonili s 4:7. Ivo Jan z močno oslabljeno zasedbo.
Ivo Jan bo prvič vodil Slovence na svetovnem prvenstvu. FOTO: Roman Šipić
Ivo Jan bo prvič vodil Slovence na svetovnem prvenstvu. FOTO: Roman Šipić
17. 4. 2019 | 22:00
17. 4. 2019 | 22:02
3:46
Slovenska hokejska reprezentanca se je v Budimpešti na prijateljski tekmi pomerila z gostitelji iz Madžarske in izgubila s 4:7.

Slovenski selektor Ivo Jan na prvi prijateljski tekmi v pripravah na SP še ni imel postave, na katero bo računal v Kazahstanu. Nekatere igralce še čaka, seveda tudi prvega aduta Anžeta Kopitarja, soigralcem se bo pridružil 20. aprila, zato so danes igrali tudi mlajši in vsi tisti, ki so že nekaj časa zbrani v reprezentančni bazi na Bledu in lahko še upajo na morebitno vabilo v izbrano vrsto za SP.

Z Madžarsko se bodo Slovenci pomerili tudi na SP, saj sta obe ekipi lani v Budimpešti neuspešno naskakovali preboj v višji razred, Madžari so brez napredovanja ostali po nesrečnem razpletu 15 sekund pred koncem zadnje tekme. Lani se je sicer medsebojna tekma na SP končala s 4:1 za Slovence.
 

Madžari hitro ušli na 3:0


Danes pa so gostitelji zaigrali bolj zbrano in bili na začetku tudi učinkoviti. Vratar Rok Stojanovič, ki je začel tekmo (v Budimpešti je bil še Luka Gračnar, ki je v igro vstopil v drugi tretjini), je dvakrat klonil v četrti minuti, potem pa še v 15. A Slovenci so nato izkoristili prvo prednost igralca več, znižal pa je Robert Sabolič.



Nadaljevanje je bilo podobno, domači so hitro povišali prednost, Slovenci pa so se z zadetkoma Maksa Selana in Mihe Verliča do polovice približali le na gol zaostanka. A Madžari so hitro odgovorili in si do konca drugega dela spet zagotovili več golov zaloge.

To je bilo na koncu dovolj za zmago, čeprav so bili Slovenci v zadnji tretjini boljši in nevarnejši tekmeci, so dosegli le en gol, na 4:7 je znižal Andrej Hebar.
 

Z Madžari tudi na SP


Slovence konec meseca čaka začetek svetovnega prvenstva skupine B v Kazahstanu, na katerem bodo na čelu z Anžetom Kopitarjem lovili vstopnico v elito. Turmnir v Astani bo med 29. aprilom in 5. majem, tekmeci risov bodo tudi Madžari, poleg njih pa še Kazahstanci, Korejci, Belorusi in Litovci.

Do SP, prva tekma z gostitelji čaka Slovence 29. aprila, z Madžari pa 3. maja, bo vrsta Iva Jana odigrala še dve prijateljski tekmi z Italijani, letos udeleženci elite. Obe bosta na Bledu 24. in 25. aprila.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine