Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Prva na progo Federica, Ani številka 19

Danes v Kranjski Gori na sporedu veleslalom, jutri še slalom. Na podkorenski strmini štiri slovenske reprezentantke.
Današnjo tekmo bo odprla Federica Brignone. FOTO: Eric Bolte/USA Today Sports
Današnjo tekmo bo odprla Federica Brignone. FOTO: Eric Bolte/USA Today Sports
STA, Š. R.
6. 1. 2024 | 05:00
1:53

Ob upanju, da napovedane padavine do začetka današnjega veleslaloma za Zlato lisico v Kranjski Gori ne bodo preveč uničile proge, so sinoči izvedli žreb za današnjo tekmo: na prvi progi se bo predstava začela ob 9.30, na drugi tri ure pozneje.

Tekmo bo odprla Italijanka Federica Brignone, od štirih Slovenk se bo prva po podkorenski strmini spustila Ana Bucik – 19. Upoštevajoč dosedanje dosežke Novogoričanki proga v Kranjski Gori zelo ustreza. Pred dvema letoma je bila peta na slalomu, na lanskih veleslalomih je bila tu osma in deseta. Osmo mesto je celo njen najboljši dosežek na veleslalomih za svetovni pokal.

Neja Dvornik kot 41 bo lovila drugo uvrstitev v finale na veleslalomih v tej sezoni, Andreja Slokar bo nastopila s številko 49. Prve točke v svetovnem pokalu so cilj četrte Slovenke Nike Tomšič, ki bo nastopila s startno številko 60.

Sicer pa bo sobotni smučarski spored povsem v znamenju veleslaloma. Moški so v Adelbodnu, kjer bo prav tako na sporedu veleslalom za točke svetovnega pokala. Od Slovencev bosta nastopila Žan Kranjec in Štefan Hadalin, Kranjec, ki je v Adelbodnu zmagal pred štirimi leti, je tudi letos kandidat za najvišja mesta, potem ko je bil tretji na obeh veleslalomih v Alta Badii.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine