Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Poškodba Caviezla na treningu v Nemčiji

Najboljši superveleslalomist pretekle sezone Mauro Caviezel je na četrtkovem treningu utrpel udarec v glavo.
Mauro Caviezel je na četrtkovem treningu doživel nesrečo. FOTO: Joe Klamar/AFP
Mauro Caviezel je na četrtkovem treningu doživel nesrečo. FOTO: Joe Klamar/AFP
M. Ž., STA
8. 1. 2021 | 09:53
1:33
Švicarski alpski smučar Mauro Caviezel je v četrtek na treningu v Garmisch-Partenkirchnu padel in se poškodoval, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Po prvih informacijah je Švicar utrpel udarec v glavo, prav tako pa je tožil za bolečinami v levem kolenu. Caviezla, ki ni v življenjski nevarnosti, so hospitalizirali z diagnozo pretresa možganov in je ostal na opazovanju v bolnišnici, v petek pa ga čakajo dodatne preiskave v domovini, so sporočili iz švicarske smučarske zveze.

Najboljši superveleslalomist pretekle sezone je v tej sezoni stal na stopničkah na uvodnih dveh superveleslalomih sezone, zmagal je v Val d'Iseru in bil drugi v Val Gardeni. Je na prvem mestu superveleslalomskega seštevka, v skupni razvrstitvi svetovnega pokala pa je peti. 

Morebitna hujša poškodba smučarja bi bila hud udarec za švicarsko reprezentanco pred svetovnim prvenstvom februarja v Cortini d'Ampezzo.

Caviezel je bil leta 2017 tretji v alpski kombinaciji na SP v domačem St. Moritzu, na katerem je v tej disciplini zmagal njegov rojak Luca Aerni. Smučar je tudi njegov mlajši brat Gino Caviezel, ki je specialist za veleslalom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine