Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Po Therese Johaug tekaške smuči v kot postavila še Charlotte Kalla

Švedska smučarska tekačica Charlotte Kalla je prek instagrama sporočila, da bo končala svojo tekmovalno kariero.
Charlotte Kalla med klasično tekmo na 10km svetovnega pokala v smučarskih tekih v Planici januarja 2018. FOTO: Matej Družnik/Delo
Charlotte Kalla med klasično tekmo na 10km svetovnega pokala v smučarskih tekih v Planici januarja 2018. FOTO: Matej Družnik/Delo
Š. R., STA
22. 3. 2022 | 21:08
1:19

Štiriintridesetletna Skandinavka je v svoji dolgi in uspešni karieri osvojila tri zlate kolajne na zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru 2010, Sočiju 2014 in Pjongčangu 2018.

»Odločitev ni bila lahka, a na koncu je bila radovednost do življenja močnejša od športne kariere,« je med drugim zapisala Charlotte Kalla, ki ima v svoji vitrini še šest olimpijskih kolajn srebrnega leska, na svetovnih prvenstvih pa je osvojila tri zlate, šest srebrnih in štiri bronaste kolajne.

Na tekmah za svetovni pokal je dosegla 12 posamičnih zmag. Poleg Kalle se je po koncu sezone upokojila tudi slovita in leto dni mlajša Norvežanka Therese Johaug. Štirinajstkratna svetovna prvakinja je na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Pekingu osvojila tri zlate kolajne, eno zlato pa ima tudi z iger v Vancouvru 2010.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine