Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Nova zmaga Johaugove, Čebaškova za las brez točk

Therese Johaug je že četrtič letos slovila na tekmah na daljših razdaljah, tokrat je bila najboljša v domačem Beitostoelenu.
Therese Johaug je izvrstno začela sezono. FOTO: AFP
Therese Johaug je izvrstno začela sezono. FOTO: AFP
N. Gr., STA
8. 12. 2018 | 12:02
8. 12. 2018 | 12:07
1:27
Norvežanka Therese Johaug je zmagala na tekmi svetovnega pokala v smučarskem teku v domačem Beitostoelnu. Na 15 km v prosti tehniki je svojo četrto zmago na razdaljah v tej sezoni osvojila z več kot minuto prednosti in prepričljivo vodi tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer ima že 131 točk prednosti pred najbližjo zasledovalko.

Druga je bila Švedinja Charlotte Kalla z minuto in 5,9 sekunde zaostanka, tretja pa Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg (1:06,1). Edina slovenska predstavnica Alenka Čebašek je bila 31. (+3:45,0) in je točke pokala zgrešila za sedem sekund in desetinko.

»Zelo sem zadovoljna z nastopom, imela sem veliko energije in sem vesela zmage. Poleg tega so bile zaradi sneženja tudi zelo lepe zimske razmere za nastop na, to lahko z gotovostjo rečem, mojem ljubem prizorišču, ki se ga vedno zelo veselim,« je po tekmi povedala Johaugova, povratnica po dopinški kazni.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine