Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Po prijetnem presenečenju razočaranje proti Vorarlbergu

Hokejisti SŽ Olimpije so 6. kolu ICEHL klonili na domačem ledu.
Olimpijini hokejisti so tokrat razočarali svoje privržence. FOTO: Črt Piksi/Delo
Olimpijini hokejisti so tokrat razočarali svoje privržence. FOTO: Črt Piksi/Delo
Š. R., STA
29. 9. 2023 | 22:35
29. 9. 2023 | 23:23
1:58

Hokejisti SŽ Olimpije so 6. kolu ICEHL doma izgubili proti Vorarlbergu z 1:7 (0:1, 0:2, 1:4). Če so Ljubljančani v prejšnjem nastopu z 1:0 slavili zmago na gostovanju pri lanskem finalistu Bolzanu, so danes so na domačem ledu prepričljivo klonili proti ekipi, ki je redni del prejšnje sezone sklenila na zadnjem mestu lestvice, a so letos po šestih tekmah pri treh zmagah.

Uvod dvoboja je bil precej izenačen, nekoliko bolj konkretni so bili gostje, ki so izkoristili svojo prvo igro z igralcem več na ledu. V deveti minuti je zadel Nick Pastujov.

Po prejetem zadetku je bila Olimpija blizu izenačenja, toda gostje pa so v 33. minuti izkoristili tudi svoj drugi »power play« in z golom Stevena Owreja vodili z 2:0. Ob koncu druge tretjine je Vorarlberg bolj ali manj potrdil zmago, ko je zadel še tretjič. Slovenec v dresu avstrijskega kluba Luka Maver je asistiral Julianu Metzlerju.

Ljubljančani vseeno niso vrgli puške v koruzo in v začetku zadnje tretjine so znižali zaostanek z golom Nejca Stojana. A kljub priložnostim jih je še enkrat več pokopala igra z igralcem manj na ledu, saj so v 49. minuti prejeli nov zadetek. Prednost treh golov je obnovil Cedric Lacroix. Zmago Vorarlberga so potrdili Kevin Macierzynski, Daniel Woger in Maver.

Nova tekma v regionalnem tekmovanju Ljubljančane čaka že v nedeljo, ko bodo gostovali pri vodilnem Pustertalu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine