Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Po bolečem porazu se Olimpija spet vzpenja

Jeseniški hokejisti so na torkov večer z igro razočarali, toda na koncu so vendarle izpulili točke za zmago proti drugi celovški ekipi.
Po zadnjem derbiju na Jesenicah se je že marsikaj spremenilo. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Po zadnjem derbiju na Jesenicah se je že marsikaj spremenilo. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
13. 1. 2021 | 08:52
2:11
Torkov večer je bil iz zornega kota nabiranja pomembnih točk v rednem delu alpske lige za slovenski hokejski zasedbi uspešen: Jeseničani so se veselili doma zmage proti podružnični ekipi KAC iz Celovca (6:4; 2:2, 0:1, 4:1; Jezovšek 2, Širovnik, Svetina, S. Rajsar, Sodja), Olimpija je zmagala v Canazeiu pri Fassi (5:2; Sever, Ulamec, Pulli, Štebih, Mušič).

Obenem pa se zdi, da se je v poldrugem tednu razpoloženje v taborih obeh slovenskih moštev spremenilo. Na drugi dan novega leta so bili namreč železarji zmagovalci slovenskega derbija, ob uspehu so obžalovali, da si razburljive tekme v Podmežakli ni mogla ogledati množica privržencev. V favoriziranem ljubljanskem taboru pa je zavrelo: trener Gregor Polončič ni iskal izgovorov, temveč je opozoril na nedopusten pristop svojih igralcev, med temi so nato trije morali zapustiti klub. Napadalec Jure Sotlar si je med tem že našel nove delodajalce, postal je član Ujpesta iz Budimpešte. 

Obenem so se pri Olimpiji začeli krepiti, najprej s finskim branilcem Juusom Pullijem, ki se je že odrezal z golom proti  Fassi, nato tudi s kanadskim napadalcem Francisom Beauvillierjem. V prejšnji sezoni je igral za Miskolc, madžarski klub v slovaški extraligi, tam mu je bil trener tudi Marcel Rodman, priboril si je ugled zelo koristnega igralca za moštvo. Od omenjenega poraza zmaji nizajo zmage, s to v Canazeiu so se vodilnemu Brunicu približali le na dve točki zaostanka, povrh imajo dve tekmi manj. naslednjič bodo igrali v soboto v Feldkirchu.

Jeseničani pa so se z bledo igro mučili proti Korošcem, na koncu le izpulili točke za zmago, jasno pa je, da bodo jutri proti Brunicu, sicer spet v Podmežakli, za uspeh morali pokazati precej več. Na lestvici so Gorenjci zdaj 9., odigrali pa so najmanj tekem med vsemi, le devet. Jutrišnji tekmeci z vrha lestvici so jih doslej zbrali kar sedem več.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine